Native

HP is prominent aanwezig op de komende Fespa Global Print Expo in München. Niet alleen als Gold sponsor van het event, maar ook als printpartner van de Fespa World Wrap Masters. De eigen stand, met het thema Beyond Expectations, zal geheel in het teken staan van de printoplossingen van HP op waterbasis. “We willen onze klanten inspireren op het gebied van applicaties en duurzaamheid”, stelt marketing manager voor Noordwest-Europa Isabella Jelinek van HP Large Format Printing.

‘Water’ centraal tijdens Fespa Global Print Expo in München

Er is volop beweging bij HP, ook in de personele sfeer. Met de aanstelling van Carlo Kölker als Business Manager Northern Europe voor Large Format Printing, Isabella Jelinek als Marketing Manager en Redmer Toxopeus als Partner Business Manager Benelux staat een fris team klaar. Toxopeus is het eerste aanspreekpunt voor partners zoals Nautasign, Pantone, Spandex, Tripa, CK Charles Kieffer en TTS in de Benelux. “Wij staan ook klaar om relaties te ontvangen op de komende Fespa Global Print Expo, die plaatsvindt van 23 tot en met 26 mei in München”, aldus Toxopeus.

Inkt op waterbasis

Interactie is het sleutelwoord op de ruim driehonderd vierkante meter grote stand van HP. Centraal staan de printoplossingen (zie kader) met inkten op waterbasis. De HP Latextechnologie wordt nadrukkelijk in de schijnwerpers gezet en daarnaast is er aandacht voor het Stitch-portfolio. Alles in een omgeving die kracht en het duurzame karakter van water visueel ondersteunt. “Ons thema – Beyond Expectations – wil klanten inspireren om samen met ons het pad op te gaan van een meer duurzame printindustrie en een betere toekomst voor de mensen en onze planeet”, vat Jelinek de boodschap samen.

Uiteraard is de HP Latex 2700W inclusief applicaties live op de stand van HP op Fespa Gobal Print Expo in München te bewonderen.

‘Mixed Reality’

Vlaggenschip deze editie van Fespa is de in oktober vorig jaar geïntroduceerde HP Latex 2700W, met Gen4-inkten voor een groter kleurbereik met zeer levendige kleuren, inclusief witte inkt. Toxopeus: “De focus met deze nieuwe printoplossing ligt met name op de grote verscheidenheid aan mogelijkheden met een hoge kwaliteit én productiviteit.” Daarnaast zullen uit het uitgebreide HP Latex-portfolio aanwezig zijn de HP Latex 800W, in combinatie met een snijplotter, en de HP Latex R2000 vlakbedprinter met verlengde tafel. Bijzonder is dat bezoekers in de zogenoemde ‘Mixed Reality’ zone, met behulp van een Microsoft HoloLens, nader kennis kunnen maken met een holografische ‘tweelingbroer’ van de Latex 2700W. “In deze unieke virtuele ervaring worden, naast de specificaties, ook de applicatiemogelijkheden en de milieu-impact van deze Latex-printer inzichtelijk gemaakt”, aldus Jelinek.

Via een Microsoft HoloLens kunnen bezoekers nader kennismaken met een holografische ‘tweelingbroer’ van de HP Latex 2700W.

Voorts vinden iedere dag op de stand van HP sessies plaats waarin verschillende onderwerpen worden geadresseerd, zoals duurzaamheid, de mogelijkheden van witte inkt en applicaties afkomstig van de HP Latex 2700W. Jelinek: “We willen de partner zijn voor onze klanten om over te schakelen naar meer milieuvriendelijke substraten en daarop kun je ook filteren in onze HP Media Solutions Locator.” Onder de noemer ‘Meet the Guru’ zullen internationale gebruikers van HP-machines op de stand hun ‘best practices’ delen en twee keer per dag is er een complete ‘booth-tour’ van 45 minuten.

Homedecoratie

“In dit postcorona tijdperk merk je dat homedecoratie een blijvende trend is”, constateert Toxopeus. “HP heeft zowel met het Latex-programma als de Stitch dye-sublimatieprinters sterke troeven in handen. Latex-inkten zijn geurloos en bevatten geen schadelijke stoffen, zodat ze ook in kritische omgevingen zoals kinderdagverblijven mogen worden gebruikt. Interieurdecoratie is een echte groeimarkt en biedt nog ontzettend veel kansen voor ondernemers.”

Ervaringen uitwisselen met gebruikers van HP-machines en kennismaken met de vele applicatiemogelijkheden.

Dye sublimatie

De op de beurs getoonde HP Stitch S1000 is een 3,2 meter brede dye sub printer die ideaal is om in te spelen op de vraag naar soft signage en interieurdecoraties. “Gepersonaliseerde kussens of gordijnen, het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden”, aldus Toxopeus. “Zeker nu er steeds meer polyesterstoffen op de markt komen die zijn te sublimeren, maar de beleving van echt katoen behouden. Omdat de Stitch-machines, ook de kleinere S500, zijn gebouwd rond bestaande HP-platforms, zijn ze eenvoudig te bedienen. Ze hebben dezelfde look & feel als de Latex-printers en werken met dezelfde HP PrintOS software. Deze prepress tool is een echte workflowoplossing, inclusief een app zodat een printjob op afstand is te monitoren.”

www.hp.com

HP op FESPA

Bezoek HP op Fespa Global Print Expo in München. Gebruik hiervoor de promotiecode FESKJophk49 tijdens het registratieproces voor toegang tot beurs.

De stand van HP is gesitueerd in Hal 8.2 en beslaat meer dan 300 vierkante meter. Hier is veel aandacht voor applicaties en de volgende machines zullen worden getoond:

  • HP Latex 2700W
  • HP Latex 800W met 64’ snijplotter
  • HP Latex R2000 Plus (verlengde tafel)
  • HP Stitch S1000 met hittepers
  • PWXL 10000 Pro met stapelaar
  • Services & Solutions

Klik hier voor meer informatie HP Latex
Klik hier voor meer informatie HP Stitch

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten