Native

Bij TTS weten ze hoe belangrijk duurzaam ondernemen is. De marktleider op het gebied van bedrukbaar textiel, sublimatiepapier en transferpapier opereert al jaren vanuit een energieneutraal pand in Moordrecht. Daarnaast heeft zij een Textiel Recycling Service, twee groeiende ‘groene’ textiellijnen (voor binnen- en buiten) en ondersteunt ze nu ook klanten in hun zoektocht naar een duurzame toekomst. Dat laatste is merkbaar aan de invulling van de Inspiratiedag op dinsdag 26 september 2023.

 

Kennisdeling centraal op inspiratiedag op 26 september in Moordrecht

 

Het is 2019 in gebruik genomen pand in Moordrecht is energieneutraal. Ook het proces, van gate to gate, is CO2-neutraal.

Commercieel directeur Matte van Aalderen van TTS uit Moordrecht benadrukt nog maar eens het belang van duurzaam ondernemen. “Wij weten dat we in een vervuilende industrie opereren, maar willen wel ons steentje bijdragen aan het creëren van een duurzamere wereld. Zo is ons proces, van gate to gate, al CO2-neutraal. Maar wij voelen ons als leverancier ook verantwoordelijk voor wat we de markt in slingeren. Dus bieden we duurzame alternatieven aan, kijken in hoeverre we materialen kunnen recyclen en in welke mate we onze klanten kunnen ondersteunen met onze kennis op het gebied van duurzaamheid. Zo bouwen we een duurzame relatie met hen op.”

Drie pijlers

Matte van Aalderen. “Klanten moeten weten dat er milieuvriendelijker alternatieven zijn.”

Het is gebruikelijk dat textiel na (kort) gebruik wordt weggegooid, terwijl er nog mooie dingen mee gedaan kunnen worden, vinden ze bij TTS. Maar ook is er het besef dat hergebruik als bijvoorbeeld meubelvulling, momenteel wel het hoogst haalbare is. TTS hanteert drie belangrijke pijlers als het gaat om verduurzaming. Eén daarvan is de TTS Textiel Recycling Service, waarbij gebruikte vlaggen, peesdoeken, banners en restrollen textiel na gebruik worden teruggehaald, versnipperd en naar de meubelindustrie gaan om te dienen als meubelvulling,

bijvoorbeeld voor poefs en bokszakken. De pees wordt vooraf verwijderd van de peesdoeken en hiervoor loopt een apart recycleprogramma.

Misschien nog wel belangrijker dan het inzamelen van gebruikt materiaal voor recycling, is de stap daarvoor, het aanbieden van duurzame alternatieven: de TTS Green Textiles. “Wij streven ernaar dat in 2025, 25% van al het textiel dat wij verkopen voor minimaal 30% procent uit

gerecycled materiaal bestaat”, legt Van Aalderen uit. Inmiddels heeft TTS een groot assortiment groene producten. De GREEN textiellijn van gerecycled polyester biedt voor elke toepassing een gerecyclede variant aan. “Daar hebben we sinds kort een groene buitenlijn aan toegevoegd: Outdoor green SOLAR. Die bestaat nu nog uit twee producten, maar deze bannerlijn wordt op korte termijn uitgebreid naar een volledige collectie waarmee we kunnen concurreren met de pvc-varianten. Onze gehele collectie, zowel voor binnen als voor buiten is dus pvc-vrij.”

Kennisdeling

Een laatste pijler is het overdragen van de beschikbare kennis bij TTS op hun klanten, laat Van Aalderen weten. Met Fit for Purpose promoot TTS het gebruik van lichtere materialen van dezelfde kwaliteit. “Klanten moeten weten dat er milieuvriendelijker alternatieven zijn. Voor buitengebruik kiezen velen standaard voor pvc-doeken van 510 gram, want dat is stevig en de print vervaagt niet snel. Maar de meeste banners hangen er helemaal niet zo lang, dus kun je in veel gevallen net zo goed polyestertextiel van 210 of zelfs 185 gram gebruiken. Dat doet helemaal niks af aan de uitstraling. Stop met kiezen wat je kent en verdiep je in alternatieven die met een lagere CO2-uitstoot zijn gemaakt. Die boodschap willen wij graag brengen.”

TTS biedt een uitgebreide collectie van ready to print-producten aan, zoals fleecedekens en vloermatten.

Inspiratiedag

TTS grijpt de Inspiratiedag op dinsdag 26 september vooral aan om kennis te delen en te adviseren waar nieuwe kansen liggen. De onderwerpen van de twee plenaire sprekers, Deborah Lobry (ArtdCom) en Rogier van Scheppingen (Tixxio), sluiten hierop aan. Lobry praat de aanwezigen bij over de ins en outs van google en social media marketing en Van Scheppingen over softwarepakket Probegin.

Ready to print-producten

Deze topics sluiten aan bij de uitgebreide (en nog steeds groeiende) collectie van ready to print-producten die TTS inmiddels aanbiedt. Zoals kant-en-klare kussenslopen, sjaals, fleecedekens, vloerkleden, tassen, badhanddoeken en yogamatten. Printbedrijven kunnen hierop gepersonaliseerde prints aanbrengen. Dit is sinds corona een groeiende markt. “Tot onze klantenkring behoren veel printbedrijven. Zij richten zich voornamelijk op de B2B-markt en hebben te maken met pieken en dalen in hun productieproces”, zegt Van Aalderen. “De zomermaanden en december zijn rustige perioden, waarin machines vaker stilstaan. Een mogelijkheid om de machines dan toch te laten draaien, is door bijvoorbeeld onze gepersonaliseerde producten rechtstreeks te verkopen aan consumenten.” Maar hoe bereik je de consument? Welke (sociale) media zet je in? Wat is het nut van TikTok? “Deborah Lobry vertelt in haar keynote hoe je daarin slaagt.”

De markt voor gepersonaliseerde prints is sinds corona groeiende. Volgens TTS een mogelijkheid voor printbedrijven om de machines in stille maanden toch te laten draaien door deze producten rechtstreeks te verkopen aan consumenten.

Aanmelden voor de Inspiratiedag op 26 september 2023.

 

Automatisering

Een ander belangrijk aspect hierbij is automatisering. “Je wilt natuurlijk voorkomen dat je allemaal extra handen nodig hebt om het proces rond zo’n eenmalig gepersonaliseerde print te begeleiden. Want dan kan zoiets nooit uit. Daar biedt het verhaal van Rogier van Scheppingen uitkomst. Hij vertelt over het softwarepakket Probegin dat dit gehele web-to-print proces automatiseert. Van het moment dat de consument de print uploadt in de webshop tot het printen, verpakken en verzenden ervan.”

Duurzame relatie opbouwen

Met deze rol als kennisdeler wil TTS meer en meer een duurzame relatie opbouwen met zijn klanten. Tijdens de Inspiratiedag zijn er tal van demo- en inspiratiesessies. Dan valt ook de Direct-to-film (DTF) inkjetprinter van Mimaki te bewonderen die TTS gaat verkopen. “We gaan die dag een mini-factory nabootsen en bijvoorbeeld laten zien hoe die software in de praktijk werkt en kijken ernaar uit onze duurzame kennis met klanten te delen.”

 

Texo Trade Services

Oostbaan 601
2841 ML Moordrecht
+31 (0)182 623944
sales@texo-trade.com
www.texo-trade.com

 

Lees ook: TTS houdt Inspiratiedag voor relaties.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten