Native

HDV signmakers heeft zich gespecialiseerd in het bedienen van de vastgoed- en interieurmarkt. De kwaliteitsstandaard was al hoog, maar na de overname van Eyes on Media ligt de lat nog hoger. Traditiegetrouw wordt anticyclisch geïnvesteerd en eind vorig jaar werd, tegen de eigen verwachting in, een hybride Anapurna H3200i LED aangeschaft. “Het is elke dag een feest om met deze machine te werken.”

“Agfa Anapurna H3200i LED voldoet aan eisen World Press Photo”

Operator Peter van de Heuvel verwijdert een print van de tafel van de hybride Anapurna H3200i LED.

De drie hoofdletters in de naam HDV signmakers verraden nog steeds de oorsprong van het bedrijf dat tegenwoordig is gevestigd aan de Kuiperbergweg in Amsterdam. In 1978 begonnen als Horeca Drukwerk Voorbereiding met de productie van onder andere placemats en menukaarten, groeide HDV later uit tot een allround signbedrijf. Onder leiding van Michiel van Riet en Marcel Groen, die het bedrijf in 2001 overnamen, werd de focus steeds meer op de vastgoedmarkt gelegd.

Het printen van naadloos behang (Airtex) kan nu in eigen huis worden gedaan.

“Wij kwamen in contact met Buro Rietmeijer in Almere, dat zich toegelegde op interieurontwerp voor kantoren”, vertelt Van Riet. “Vaak totaalconcepten, inclusief aankleding die past bij de corporate identity van de klant. Net op het moment dat digitaal printen op grootformaat doorbrak. Wij sprongen daar op in, beplakten wanden volledig met folie voorzien van beelden afkomstig van ingescande foto’s. Naadloos digitaal fotobehang bestond toen nog niet, maar het was een groot succes.”

Vastgoed en interieur

Nog steeds kun je bij HDV signmakers terecht voor gevelreclame tot autobelettering, maar het specialisme is de vastgoed- en interieurmarkt. Van Riet: “In die markt zaten wij al ver voor het een trend werd. We waren ook een van de eersten die wit printten op transparante of glasheldere folie om zo een gradiënt te creëren: fade in, fade out. Daarvoor kochten we in 2013 een Durst Omega, die we later hebben ingeruild voor een Durst P10. Kilometers hebben we voor de kantorenmarkt op deze machines geprint.”

Met witte inkt op glasheldere folie een verloop creëren is geen enkel probleem.

Vastgoedeigenaren hebben vaak talloze panden in beheer, waar veel meer moet gebeuren dan een renovatie van het interieur, stelt Van Riet: “Van een logo op de gevel tot de bewegwijzering in en om het pand. We doen het allemaal. Het beheersen van dergelijke complexe projecten – van voorbereiding, planning en uitvoer tot oplevering – dat is waarmee wij het verschil maken. We proberen zoveel mogelijk direct bij interieurontwerpers en architecten aan tafel te zitten, omdat je daar de meeste waarde kunt toevoegen. Omdat we de productie in eigen huis hebben, zijn we flexibel, kunnen we experimenteren en maatwerk leveren.”

Eyes on Media

HDV signmakers nam per 1 januari 2020 Eyes on Media in Amsterdam over. De activiteiten van het bedrijf – vroeger bekend als Capi-Lux Vak, een toonaangevend full-service fotolab en printbedrijf – werden daartoe gesplitst. Eyes on Media vertegenwoordigt nog steeds het high end print- en signwerk voor het luxere retailsegment. Kunstenaars en vakfotografen worden nu bediend door Eyes on Photo Art dat als zelfstandig bedrijf is verdergegaan. “Zij zitten tegenwoordig in dezelfde straat als wij en wij werken ook regelmatig samen omdat we deels dezelfde klanten bedienen”, aldus Van Riet.

Fotorealistische prints afkomstig van de Anapurna met hoog gepigmenteerde Agfa-inkten.

De groei van de activiteiten maakte het noodzakelijk om te kijken naar een nieuwe printer. Van Riet: “Geen Durst. Die machine is goed in repeteerwerk, maar wij doen tegenwoordig toch veel meer maatwerk.” Het moest een vlakbedprinter worden, was de overtuiging en op het afvinklijstje stonden Canon, Epson en Agfa. Een demo in Mortsel, waarbij de operator van Eyes on Media ook aanwezig was, gaf de doorslag. “De kwaliteitsstandaard van deze man ligt heel hoog.”

Het werd Agfa, maar in plaats van een Mira vlakbedprinter werd de liefde verklaard aan de hybride Anapurna H3200i LED. “De Mira was voor ons in alle opzichten ‘too much’. Tot onze verbazing voldeed de Anapurna aan al onze eisen. Nog sterker, een delegatie van de Stichting World Press Photo, waarvoor Eyes on Media jaarlijks de tentoonstellingen op Forexpanelen print die over de hele wereld reizen, keurde de samples goed. Die goedkeuring was een eis om de tentoonstelling 2022 te mogen printen op de Agfa Anapurna.”

Michiel van Riet: “Dubbelzijdig printen op transparante gaatjesfolie gaat perfect.”

Meerlaags printen

Als Van Riet de pluspunten van de Anapurna H3200i LED (zes kleuren plus wit), die sinds september in Amsterdam draait, moet benoemen, prijst hij – naast de sublieme printkwaliteit – het bedieningsgemak en eenvoudig onderhoud. “Het is elke dag een feest om met deze machine te werken.” Daarnaast is hij gecharmeerd van het open karakter van de machine. “Je ziet altijd wat er gebeurt. Meerlaags dubbelzijdig printen op transparante gaatjesfolie gaat bijvoorbeeld perfect. Daarnaast kunnen we nu ook drie meter breed vanaf de rol printen. We doen veel in naadloos behang en textielframes. In het verleden besteedden we dit printwerk uit, nu doen we het in eigen huis.” Bijna alle machines in het bedrijf – zoals een Colorado 1650, een HP Latex 800 W, een Mutoh ValueJet en een Zünd G3 M-3200 – zijn inmiddels via Asanti aan elkaar gekoppeld.

www.hdvsignmakers.nl

Agfa

Pedro Overmeer
Sales Manager Inkjet Nederland
Tel: +31 6 2187 2202
www.agfa.com

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten