Native

De Belgische markt is ontzettend belangrijk voor Zünd Benelux. De leverancier van digitale snij- en freesoplossingen wil deze relatie met zijn aanwezigheid op Sign2Com nog eens bevestigen. “We staan vooral op deze beurs om onze klanten uit de grafische industrie en signmarkt duidelijk te maken dat wij hun partner zijn om de situatie rond hun huidige machine te optimaliseren.”

Zünd Benelux wil op Sign2Com bestaande relaties verder helpen

Zünd Benelux vindt het belangrijk haar gebruikers te ontmoeten en staat dit jaar bewust op beurzen als Sign & Print Expo in Gorinchem (foto) en Sign2Com in Kortrijk
Zünd Benelux vindt het belangrijk haar gebruikers te ontmoeten en staat dit jaar bewust op beurzen als Sign & Print Expo in Gorinchem (foto) en Sign2Com in Kortrijk – Foto: Sign & Print Expo / Joni Israeli

Het is alweer twee edities geleden dat Zünd Benelux met een eigen stand op Sign2Com stond. September 2021, de eerste post-covid beurs in Kortrijk Xpo, was Zünd namelijk als gast met een machine aanwezig op de stand van Nautasign. “Wij zijn nog steeds partners, maar omdat de Belgische markt ontzettend belangrijk voor ons is, moeten wij daar met een eigen stand staan”, stelt Arthur van Alphen, sales & marketing directeur bij Zünd Benelux. “Een derde van al onze activiteiten ontplooien wij in België en grafisch en sign vormen de hoofdmoot. We hebben de laatste jaren ook meer geïnvesteerd in de Belgische markt. Zo is een snijtafel neergezet in de Microfactory voor textiel van Nautasign in Mechelen en hebben we meer Belgisch personeel aangenomen: een sales- en een servicemanager en drie monteurs. Ook de banden met Fespa Belgium en het VIGC, waarmee in november een studietrip naar het hoofdkantoor van Zünd en swissQprint in Zwitserland wordt georganiseerd, zijn aangehaald.”

Klik hier als je een afspraak op Sign2Com (of op een ander moment) wilt plannen voor een live demo bij Zünd Benelux. 

Arthur van Alphen ontvangt graag klanten in Eersel.
Arthur van Alphen ontvangt graag klanten in Eersel.

Derde generatie

Het grote nieuws van moeder Zünd in Altstätten was dit voorjaar natuurlijk de lancering van de nieuwe Q-Line. Uiteraard kan men op de stand terecht met vragen over dit productiebeest dat in eerste instantie vooral bedoeld is voor de display- en verpakkingsmarkt, maar visueel moeten bezoekers het doen met een videopresentatie en een maquette. Van Alphen: “We kunnen nu veel meer vertellen over de Q-Line, waarvan we een exemplaar hebben verkocht aan GBG in Goes. De nadruk in Kortrijk ligt echter op de derde generatie machines van Zünd: de G3 en de S3.” Dat is helemaal in lijn met de Zünd-strategie van het voeren van twee productlijnen naast elkaar. Van Alphen is ervan overtuigd dat verschillende technologische snufjes die nu op de Q-Line zijn geïntroduceerd op termijn ook beschikbaar komen voor de G3 en S3. “De ontwikkeling van dit bestaande platform gaat gewoon door.”

Met de juiste tools groeit het aantal toepassingen.
Met de juiste tools groeit het aantal toepassingen.

Verbeteren workflow

Het verhaal dat Zünd Benelux in Kortrijk wil vertellen, is dat de in 2008 gelanceerde derde generatie snij- en freestafels vanwege alle (software)ontwikkelingen en het modulaire karakter nog steeds bij de tijd is. Zo kan men op de beurs kennismaken met de nieuwe functies in de ZCC 4.0 software, Zünd Connect en MyZund Portal.

‘Let’s talk workflow’

De boodschap is helder: “Wij kunnen bestaande gebruikers – of zij nu een machine van een half of tien jaar oud hebben staan, dat maakt niet uit – nu al ontzettend veel extra’s bieden op het gebied van nieuwe toepassingen en het verbeteren van de efficiency. Niet voor niets luidt een van onze slogans: Let’s talk workflow. Met relatief kleine investeringen is de workflow vaak te optimaliseren. Dat gaat van de juiste mesjes adviseren, upgrades met andere tools, verlengen van een machine, trainingen van operators tot implementatie van handige software of de integratie van een robotarm. Het mooie bij Zünd is dat alle systemen echt modulair zijn. Dat is uniek. Daardoor kunnen we maatwerk leveren voor klanten die meer uit hun huidige setup willen halen. Essentieel nu de loon- en materiaalkosten blijven stijgen.”

Automatisering helpt de workflow te optimaliseren.
Automatisering helpt de workflow te optimaliseren.

Mobiele robot

Ook laat Zünd Benelux op Sign2Com de mobiele robot PortaTable 130 zien in combinatie met een van haar snijtafels. Dit is een mobiele (dus flexibele), volledig geïntegreerde, collaboratieve robot die fungeert als een ‘assistent-operator’ bij digitale snijjobs. Een kostenefficiënte twee-in-één-oplossing, waarbij een volledig geautomatiseerde productie mogelijk is omdat de robot gelijke tred houdt met de snijplotter. Compatibel met snijplotters uit de S3- en G3-serie van Zünd en ideaal voor middelgrote productietaken op rollen en vellen, aldus Van Alphen. “We willen hiermee laten zien dat je met automatisering, in welke vorm dan ook, een machine beter kan laten renderen.”

De PortaTable 130 mobiele robotoplossing in actie.
De PortaTable 130 mobiele robotoplossing in actie.

Service wordt bij Zünd Benelux met hoofdletters geschreven, maar dat gaat verder dan de telefonische helpdesk, uitvoeren van regulier onderhoud en monteurs die standby staan om in geval van storingen deze snel te verhelpen. Van Alphen: “Wij zijn hier in het Experience & Training Center (ETC) in Eersel in staat om doormiddel van een training, een materiaaltest of overnemen van een halve productie ondernemers uit de brand te helpen. Wees welkom. Daar zijn we op ingericht.”

Zünd Benelux
Meerheide 109
5521 DX Eersel
+31 (0)497 51 78 73
infobenelux@zund.com
www.zund.com

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten