Native

Reclame verheffen tot kunst. Met die visie opereert Ardventure Reclame uit Dordrecht in de signmarkt. Van huis uit een bedrijf met een machinepark dat voor het overgrote deel bestaat uit HP-machines. Na de zomer werd een 3,2 meter brede HP Latex 2700 in gebruik genomen. Deze machine is half oktober officieel aan de buitenwereld gepresenteerd. “De Latex 2700 verenigt het beste van twee werelden op het gebied van snelheid en kleurbereik.”

Ardventure Reclame lovend over nieuwste HP Latex 2700-printer

Niels Lanser van Ardventure Reclame heeft de nieuwe, wit gekleurde HP Latex 2700 al enige maanden aan de tand kunnen voelen. “Deze machine print veel sneller met een enorm kleurbereik.”

De oorspronkelijke naam van het bedrijf luidt Ardventure Reclame, maar sinds eigenaar Theo Hulshof beslag wist te leggen op de unieke domeinnaam, kennen de meeste mensen het signbedrijf uit Dordrecht als Reclame.nl by Ardventure. Niels Lanser is daar eindverantwoordelijk voor de activiteiten in de studio en tevens degene die het meest aan de printers staat. De lat ligt bij hem hoog als het gaat om printkwaliteit.

Maatwerk leveren

Ardventure Reclame kijkt verder dan de eigen regio. De rond het millennium opgerichte onderneming ontwikkelde zich tot een veelzijdige maker van tastbare reclame, met circa vijftig personeelsleden, die regelmatig over de grens opereert. Of het nu gaat om het plakken van een wagenpark, interieurdesign, een nieuwe huisstijl of een complete rebranding, wereldwijd laat het bedrijf z’n sporen na. “Wij houden van uitdagingen”, aldus Lanser. “Van ontwerp, productie tot montage hebben we in eigen hand, zodat we altijd maatwerk kunnen leveren. Daardoor zijn we ook actief voor klanten in bijvoorbeeld België, Frankrijk en Spanje.”

Niels Lanser: “Bij Ardventure Reclame houden we van uitdagingen en maatwerk.”

Om dit in de praktijk te kunnen waarmaken, staat een uitgebreid machinepark ter beschikking. Van huis uit is Ardventure Reclame, op enkele eco-solvent printers van Epson na, een echte HP-klant. Leverancier Nautasign plaatste ooit de eerste HP DesignJet 9000s en sindsdien is de relatie bestendigd. Lanser: “Neem de HP Scitex XLjet 1500, een geweldige machine, die we pas drie jaar geleden hebben weggedaan. Uiteraard waren we al eerder op de Latex-trein, met inkten op waterbasis, van HP gesprongen. Op een gegeven moment draaiden hier vier HP Latex 560-machines, met daar nog een L 3000 naast. We printen veel vierkante meters zelfklevende folie – soms een strekkende kilometer per dag – en als het moet ook ’s nachts. Dan zijn betrouwbare machines en goede support belangrijk.”

Stampwerk met kwaliteit

Geschikt voor stampwerk met een hoog kwaliteitsniveau, zo omschrijft Lanser de Latex-technologie van HP. Inmiddels waren ook een HP Latex 1500 (3,2 meter brede rol-naar-rol) en een Latex R1000 (een vlakbedmachine met wit) aangeschaft. De Latex 3000 uit 2014 was echter aan vervanging toe. “Omdat we met de L 1500 al een 3,2 brede machine in huis hebben en we toch vooral op media van 1,5 meter breedte printen, dachten we eerst aan de aanschaf van meerdere kleine Latex-printers. Vanwege stabiliteit, robuustheid én de snelheid is het toch weer een 3,2 meter brede machine met duo roloptie geworden: de HP Latex 2700. Ons intensieve contact met HP zorgde ervoor dat wij in een vroeg stadium wisten dat deze machine kwam. Dit voorjaar bekeken we de L 2700 bij HP in Barcelona en hakten de knoop door.”

De vierde generatie HP Latex-inkten op de L 2700 heeft een grotere kleurkracht.

Vierde generatie Latex-inkt

De HP Latex 2700 is uitgerust met de vierde generatie Latex-inkten, die ook al wordt toegepast op de Latex 700- en 800-serie en de R1000 en R2000. “Deze inkten hebben een extra groot kleurbereik – bijvoorbeeld oranje heeft net iets meer kracht – en zijn ontzettend stabiel qua kleurechtheid”, aldus Lanser. De zes kleuren (CMYKLcLm) kunnen op de L 2700 worden aangevuld met witte inkt (onder, over of als spotkleur). “Die optie hebben wij niet gekozen omdat we al wit op de R1000 hebben. Een hybride machine waarop we ook een rol folie kunnen printen als dat nodig is.”

Witte inkt is ook mogelijk, maar Adventure Reclame koos voor zes kleuren.

De Overcoat, waarover de L 2700 beschikt, maakt lamineren voor bepaalde toepassingen overbodig. “Bij Ardventure lamineren we echter vrijwel alle folieprints, omdat we veel voor buiten maken.” Voor het printen op naadloos behang (Airtex) heeft de Overcoat zeker toegevoegde waarde als het gaat om de krasbestendigheid.

Gespiegelde printkoppen

Qua snelheid is de L 2700 volgens HP vergelijkbaar met de L 3600 en qua beeldkwaliteit met de L 800-serie. “Deze machine verenigt het beste uit twee werelden. De printkwaliteit – met name het kleurbereik en -stabiliteit – is ontzettend goed, terwijl de snelheid zeker een derde hoger ligt ten opzichte van onze oude L 3000. Vergelijk je ‘m met de Latex 1500, dan is het verschil nog groter. Je kunt dezelfde resolutie, zonder enige banding, op een veel hogere snelheid realiseren.” Dit laatste is mogelijk door een gespiegelde configuratie (qua kleuren) van de tien printkoppen in de printshuttle op de Latex 2700. “Sommige specifieke kleuren printen we voor binnenkwaliteit in 6-passmode, maar normale productie draaien we in 4-pass mode, zo’n 69 vierkante meter per uur. Dan is de printkwaliteit meer dan voldoende”, besluit Lanser.

De configuratie van printkoppen op de HP Latex 2700 is gespiegeld.

www.reclame.nl

HP Nederland
Krijgsman 75
1186 DR Amstelveen
+31 (0)20 721 3400
Klik hier voor meer info over Latex-printers van HP

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten