Native

“Ontwikkeld vanuit de praktijk”, stelt Pascal Jonker van Windowfilmtemplates.com. Dit online platform faciliteert professionele signmakers en tinters om snel en nauwkeurig raamfolie op autoruiten aan te kunnen brengen. “We bieden een zeer uitgebreid assortiment fysieke voorgesneden sets raamfolies én digitale EPS-templates van vrijwel alle Europese gangbare voertuigen.”

Pascal Jonker van Windowfilmtemplates.com bij de snijplotter waarop een voorgesneden fysieke set raamfolie ligt.

“Fysieke sets en digitale templates voor tinten van autoglas”

Pascal Jonker was werkzaam bij CD Design Glasfolie in Wijk en Aalburg en Genderen. Deze glasfoliespecialist opereert al sinds 1986 in met name de B2B-de markt en brengt windowfilms aan op ramen van voertuigen en gebouwen. Hierbij werd in een ver verleden wel eens gebruikgemaakt van templates van autoruiten die via buitenlandse aanbieders voorhanden waren, maar de nauwkeurigheid qua pasvorm liet te wensen over en de afhankelijkheid van de accuratesse van derden beviel niet. “Daarom besloten we zo’n tien jaar geleden om zelf mallen te maken van de ruiten van elk type auto dat we tegenkomen. Hiervoor meten we de ramen in bij autodealers”, vertelt Jonker. Er werden een grote scanner en een digitale snijplotter van Summa aangeschaft. “Mal maken, inscannen en omzetten naar een gedetailleerd snijbestand. Per auto is dat toch zeker een uur of vijf werk. Maar op deze manier konden wij wel beschikken over nauwkeurige templates voor eigen gebruik.”

Nieuw bedrijf

Inmiddels bevat de database van CD Design Glasfolie de templates van meer dan duizend voertuigen. “Ook voertuigen die vorige week pas op de markt zijn gebracht”, wijst Jonker op het unieke van deze database. In plaats van blijven zitten op deze kip met de gouden eieren, groeide bij CD Design Glasfolie het besef dat ze deze database ook zouden kunnen vermarkten. “Voordat een ander op hetzelfde idee komt, al is volgens ons deze database uniek in de Europese markt.” Dat leidde anderhalf jaar geleden tot de oprichting het bedrijf Windowfilmtemplates.com en de ontwikkeling van een gelijknamig platform inclusief webshop.

Windowfilmtemplates.com heeft inmiddels de templates van meer dan drieduizend voertuigen.

Meerdere opties

Jonker is degene die de kar trek bij het zelfstandige bedrijf Windowfilmtemplates.com. Het businessmodel is eenvoudig. “We bieden signmakers, carwrappers, reclamebedrijven en autotinters een aantrekkelijk alternatief. Met onze templates, allemaal op de millimeter nauwkeurig, hoef je nooit meer zelf de windowfilm handmatig op het glas op maat snijden. Een set omvat alle ramen van een type auto gerekend vanaf de tweede stijl, de zogenoemde B-stijl. Er zijn twee opties: heb je zelf geen snijplotter dan kun je een DIY (do-it-yourself, red.) voorgesneden set glasfolie voor het juiste type auto bestellen. Heb je wel een snijplotter, dan kun je éénmalig de digitale EPS-template voor jouw toepassing online bestellen en vervolgens snij je de benodigde set glasfilm uit op je eigen snijplotter. In dit laatste geval betaal je iets meer, maar dat snijden kun je zo vaak herhalen als je wilt.”

Tintsimulator

Wie voor voorgesneden sets kiest, kan ook een abonnement nemen.

Bij het EPS-bestand kun je zelf bepalen met welk type windowfilm de autoruiten worden getint. Ga je voor de voorgesneden set glasfolie, dan kun je kiezen uit drie typen folies van Madico: Basic (NR)  Premium (HP) of Exclusive (NC). Basic is de standaardfolie zonder metaaldeeltjes en met een lage warmtewering, terwijl de Premium variant een hoogwaardige kwaliteit heeft als het gaat om zonwering, UV-reductie en bescherming tegen huidkanker. De Exclusive-variant is niet-gemetalliseerd, en is dan ook lichter van kleur, maar heeft wél een heel hoge warmtewering en meer lichtdoorlating. “Sommige mensen vinden een heel donkere raamfolie niet mooi, maar willen wel alle reducerende eigenschappen”, legt Jonker uit. “Dat kan met de Exclusive. De Premium-variant wordt echter het meest gekozen.” Om de kleurkeuze makkelijker te maken, is op de website ook een tintsimulator te raadplegen. Als je graag met een ander merk glasfolie wilt plakken dan Madico, dan kun je dat aangeven en dan zorgt Windowfilmtemplates.com voor de gewenste folie en set.

Extra omzet

De fysieke sets worden tijdens de verzending optimaal beschermd in deze speciale koker.

Het met de hand op maat snijden kost tijd. Met een kant-en-klare set of een digitaal snijbestand kan de montagetijd aanzienlijk worden verkort, stelt de glasfoliespecialist. Helemaal als een auto een grote spoiler over de achterruit heeft hangen, is het lastig om de raamfolie op maat te snijden. Jonker: “Neem bijvoorbeeld een ID.4 van Volkswagen. Het is een drama als je dat uit de losse hand moet snijden. We zien ook dat signmakers vaak repeterende opdrachten hebben, bijvoorbeeld het restylen van een wagenpark. Beschik je dan over het juiste EPS-snijbestand, dan kun je sneller schakelen en je hoeft ook niet meer met het mesje op het glas te snijden. De pasvorm is altijd perfect. Door de ruiten mee te tinten, kan een signmaker eigenlijk heel makkelijk extra omzet genereren. Vrijwel iedere signmaker heeft wel een (rol)plotter staan. Een vlakbedsnijtafel kan natuurlijk ook, maar is absoluut geen voorwaarde.”

Abonnement
Een eenmalige digitale template varieert van 29,95 tot 99,95 euro, afhankelijk van het type voertuig. Een fysieke set grofweg de helft. Voor 12.00 uur besteld, wordt de set dezelfde dag nog verzonden. Voorgesneden sets kun je ook los afnemen, maar met een abonnement van 500 euro op jaarbasis krijg je 15 procent korting op de standaardprijs van elke set. “Iedereen die drie of meer auto’s per maand tint, is met een abonnement dus altijd voordeliger uit”, aldus Pascal Jonker.

Aanbieding
Windowfilmtemplates biedt 20% korting op uw 1e webshopbestelling om kennis te maken met de voordelen. Gebruik daarvoor kortingscode: Sign+2023

www.windowfilmtemplates.com

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten