Native

Spandex is sinds oktober 2021 de exclusieve distributeur van GSWF Paint Protection Films (PPF) in de Benelux. Protection films in glans, satijn en mat, maar ook speciale PPF-folies voor autolampen en het zonnedak. Volgens Spandex is de grootste gamechanger echter de 27 kleuren in de range ‘Infused Color PPF’. Een combinatie van lakprotectie en colourchange in één film.

Volgens Spandex is de Infused Color Paint Protection Film van GSWF – hier in de kleur Crimson Satin Red – een echte gamechanger.

Langzaam transformeert de carwrapscene zich tot een nieuw marktsegment. “Ik omschrijf het wel eens als het ‘StreetGasm-gevoel’. Mensen die van mooie, vaak exclusieve (sport)auto’s houden en er geld voor over hebben om hun bezit nog beter te beschermen en/of te personaliseren.” Aan het woord is Daniel van Hasselt, Country Manager van Spandex Nederland. “Wij bieden met merken als 3M, Avery Dennison, Arlon, ImagePerfect, MACtac en Orafol al tal van oplossingen om hierin te voorzien. Zo mochten we deze zomer de Arlon Premium Colour Change carwrapfolie introduceren en we hebben natuurlijk de Avery Dennison SWF – Spandex GP Edition en de Oracal 970RA Special Spandex Series. Unieke kleuren die alleen bij ons zijn te krijgen. We zijn ontzettend blij dat we in de Benelux nu ook de exclusieve distributeur van GSWF Paint Protection Films zijn geworden.”

PPF IN KLEUR

Volgens van Hasselt loopt GSWF voorop in de snel opkomende PPF-markt. “Met een indrukwekkend aanbod van 38 producten groeit deze Aziatische producent enorm binnen dit marktsegment. Protection films in glans, satijn en mat, maar ook speciale PPF-folies voor autolampen en het zonnedak. Het product heeft een heel hoge transparantie en is niet gevoelig voor geelverkleuring op termijn. Defender Platinum heeft zelfs een ‘lifetime warranty’. Het unieke van GSWF is dat het, naast de transparante PPF-films, een hele serie in kleur heeft. Het past allemaal bij het streven van Spandex om exclusiviteit in deze trendgevoelige en kwalitatief veeleisende markt te bieden.”

Infused Color PPF van GSWF is verkrijgbaar in 27 kleuren.

GAMECHANGER

Volgens Spandex is deze zogenoemde range Infused Color PPF – nu nog bestaande uit 27 kleuren, maar dat worden er in de toekomst meer – de grootste gamechanger. Van Hasselt: “Een combinatie van lakprotectie en colourchange, in glans of zijdeglans, in één film. Je slaat dus twee vliegen in één klap.” Het kleurenpalet mag ten opzichte van de bekende carwrapfilms nu nog beperkt zijn, het is wel degelijk een alternatief voor een volledige carwrap. “Je bespaart een handeling en kunt daardoor enorm veel tijd winnen. Aantrekkelijk nu monteurs schaars zijn”, stelt Van Hasselt. “Wel moet je er rekening mee houden dan het monteren van Color PPF langer duurt dan het aanbrengen van Clear PPF, omdat je overal ‘om het hoekje’ moet plakken om te voorkomen dat de originele kleur van de autolak is te zien. Daar moet je bij het uitbrengen van een offerte dus wel rekening mee houden.” Omdat de folie circa vier keer dikker is dan een conventionele wrapfilm, mag je volgens hem ook niet verwachten een Color PPF aan te kunnen brengen in dezelfde tijd als een colourchange met een cast vinyl. “Maar nu heb je niet alleen een auto van kleur verandert, maar tevens van voor tot achter in de PPF gezet. Per saldo ben je dus veel sneller.”

GSWF Color PPF biedt lakprotectie en colourchange in één film.

NAT VERWERKEN

Ook al is het geen gegoten vinyl, maar een film op basis van polyurethaan, GSWF Color PPF laat zich goed stretchen en is relatief eenvoudig aan te brengen. Het vergt wel een andere, natte applicatiemethode. Van Hasselt: “Daarom zijn we dit najaar gestart met speciale trainingen voor onze klanten.” Net als de overige GSWF-protectiefilms is Color PPF ‘self healing’ wat wil zeggen dat basiskrassen uit de film verdwijnen zodra deze wordt blootgesteld aan hitte van de zon of een föhn. Spandex gaat alle 27 kleuren op voorraad leggen, maar Van Hasselt verwacht dat met name de donkere en rode kleuren in trek zullen zijn.

 

Spandex Benelux
Koningsschot 39
3905 PR Veenendaal
www.spandex.nl

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten