Native

De wereld is veranderd en u moet bijblijven. Zo kunnen grootformaat printbedrijven voorop blijven lopen met nieuwe praktische toepassingen. HP zet vier trends op een rij.

Printen in de moderne wereld

Printbedrijven hebben een kans om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is met grootformaat printen. Het is tijd om innovatievere, nuttigere en digitaal verbeterde producten te leveren waarmee uw klanten aan de eisen van hún klanten kunnen voldoen.

HP heeft een keuze gemaakt uit de laatste trends op het gebied van printtoepassingen zodat u inspiratie kunt opdoen voor uw product- en dienstenaanbod. Van gepersonaliseerde interieurdecoraties tot duurzame carwrapping, we beschrijven vier manieren waarop grootformaat printen van invloed zal zijn op de wereld om ons heen en hoe u betrokken kunt raken bij deze praktische toepassingen.

Trend 1 – Digitaal geprint behang

Veel bedrijven zien de recente veranderingen als een kans om hun aanbod te veranderen. En daarmee krijgen ze ook de behoefte aan een nieuwe look.

Veel horecagelegenheden en winkellocaties kiezen voor een modernere uitstraling nu ze zijn teruggaan naar persoonlijke service en dit betekent dat ze inspiratie halen uit de interieurtrends van dit moment, met natuurlijke texturen zoals stro en riet.

Met grootformaat geprint behang kunnen bedrijven deze textuurlooks creëren door inkt aan te brengen op een veelzijdige reeks substraten. In situaties waar functionaliteit van belang is, kunnen printproviders gedetailleerde prints met imitatietexturen aanbieden op behang – een vergelijkbare uitstraling in een praktischer materiaal. Bovendien kunnen psp’s hun digitaal geprint behang specifieke eigenschappen meegeven door gebruik te maken van antibacteriële en antivirale substraten. Het is zelfs mogelijk hoogwaardige coatings aan te brengen om vaker wassen mogelijk te maken. Dat is niet alleen ideaal voor gevoelige toepassingen, zoals in ziekenhuizen en zorginstellingen, maar hiermee kunnen ook drukke sectoren – zoals diensten en events – blijven voldoen aan de voorschriften in de meer hygiënebewuste wereld na Covid-19.

Dankzij deze unieke aanpassingsmogelijkheden en voordelen voor de eindgebruiker verwacht marktonderzoeksbureau Technavio dat de markt voor digitaal geprint behang tussen 2021 en 2025 met 4,81 miljard dollar zal groeien.

Trend 2 – Car wrapping

Uit een onderzoek van de Royal Institution of Chartered Surveyors blijkt dat de grootste steden in de VS tot 15 procent van hun stedelijke bevolking hebben verloren. De meeste mensen hebben besloten te verhuizen naar voorstedelijke of semi-landelijke gebieden, deels als gevolg van de toegenomen mogelijkheden om op afstand te werken en de lagere kosten voor levensonderhoud.

Tegelijkertijd heeft de pandemie ertoe geleid dat het aantal leveringen, zowel voor online winkelen als voor afhaalmaaltijden, explosief is gestegen. Volgens een onderzoek van het World Economic Forum is het totale aantal e-commerceleveringen in 2020 met 25 procent gestegen. Het rapport suggereert dat de pandemie de logistiek op het laatste moment opnieuw heeft vormgegeven om zich aan deze toegenomen vraag aan te passen, en voorspelt dat onze afhankelijkheid van leveringen zal blijven bestaan.

Om zich aan deze nieuwe bevolkingsverdeling aan te passen, maken bedrijven nu al gebruik van hoogwaardige carwrapping. De wereldwijde markt voor carwrapping werd in 2020 geschat op 4 miljard dollar en zal tot 2028 naar verwachting met 22,4 procent per jaar groeien. Uw potentiële klanten profiteren van deze bewegende ‘billboards’ om aandacht te trekken in voorstedelijke gebieden, en helpen om de verloren bezoekersaantallen in drukke stedelijke centra goed te maken.

HOE U MET WITTE INKT BETERE CARWRAPPING KUNT LEVEREN

De praktische toepassingen van carwrapping kunnen sterk uiteenlopen. Terwijl sommige klanten misschien de volledige buitenkant willen laten bedekken met afbeeldingen, geven anderen de voorkeur aan een meer minimalistische benadering van hun auto’s en bestelwagens. Voor deze toepassingen hebt u meer flexibiliteit nodig. Dat geldt zeker in de Verenigde Staten, waar een kwart van de voertuigen zwart is geschilderd, waardoor meestal op donkerdere substraten zal moeten worden geprint.

Witte inkt biedt een solide basis waarmee u kleurnauwkeurige afbeeldingen en tekst kunt afdrukken op elke kleur of tint. Het aanbrengen van een basislaag witte inkt vóór uw hoofddrukgang fungeert als een blanco canvas en betekent dat printproviders nu producten kunnen leveren in een breed scala aan materiaalkleuren. Resultaat: betere en meer veelzijdige carwrapping voor uw klanten.

Trend 3 – Bewegwijzering

Met de komst van het hybride werken zijn de verwachtingen van waaraan een fysieke ruimte moet voldoen compleet veranderd. Online oplossingen hebben zich bewezen als handig alternatief voor gebruikers en consumenten. Ruimtes zoals kantoren, winkels en events moeten een betere gebruikerservaring bieden om mensen aan te moedigen terug te keren. En daarbij kunnen printbedrijven helpen.

Uit onderzoeken van de Sign Research Foundation blijkt dat 60 procent van de bedrijven hun omzet met gemiddeld 10 procent zag stijgen nadat ze hun bewegwijzering/signing hadden bijgewerkt. Als we de term ‘bewegwijzering’ horen, denken velen van ons aan kaarten en pijlen. Maar met grootformaat printen kunt u creatiever zijn. Muurposters en kunstwerken kunnen gemakkelijk te onthouden referentiepunten zijn die de aandacht van de eindgebruiker naar specifieke locaties trekt.

ANDERE VOORBEELDEN VAN GEPRINTE BEWEGWIJZERING ZIJN:

  • Bewegwijzering met ‘zones’ en muurprints, die gebieden kunnen scheiden in afzonderlijke ruimtes op basis van kleur en ontwerp.
  • Duurzame bewegwijzering op de vloer die voetgangers in banen leidt en mensen door complexe ruimtes leidt.
  • Gedurfde prints met pictogrammen om informatie visueel over te brengen.
  • Stapsgewijze handleidingen, verdeeld over meerdere prints – vooral handig voor grote locaties met aparte gebouwen, zoals luchthavens en ziekenhuizen.
  • Foto’s in hoge resolutie met afbeeldingen en markeringen.
  • Consistente borden om namen van kamers, gebouwen of ruimtes aan te duiden – allemaal met dezelfde vormen, kleuren en lettertypes.

Bewegwijzering kan op bijna elke locatie worden toegepast. Van kantoorgebouwen en winkelcentra tot events en congreslocaties. Met grootformaatprinters krijgen bedrijven de tools die ze nodig hebben om een betere, handigere ervaring te bieden aan de mensen die hun ruimtes gebruiken.

Trend 4 – QR-codes en augmented reality

Volgens Statista bezat in 2021 85 procent van de Amerikaanse volwassenen een smartphone. We zijn meer dan ooit verbonden met de digitale wereld. Grootformaatprinters hebben een kans om de kloof te overbruggen en hun klanten slimme prints aante bieden die moeiteloos kunnen communiceren met de technologie die ze elke dag bij zich hebben.

QR-CODES

Door QR-codes te integreren in uw geprinte producten kunt u gebruikers op een intuïtieve manier nieuwe digitale ervaringen aanbieden. Naarmate de praktische toepassingen van QR-codes over de hele wereld toenemen, raken gebruikers steeds meer vertrouwd met hoe ze werken. 86 procent van de smartphonegebruikers heeft minstens één keer in zijn leven een QR-code gescand en 36,4 procent scant minstens één code per week.

Dit biedt bedrijven in grootformaat printen de kans om digitale connectiviteit te integreren in hun geprinte displays. Grote, scanbare QR-codes worden over de hele wereld al gebruikt op billboards en reclamedisplays en printbedrijven hebben nu de kans om dit niveau van digitale connectiviteit toe te passen op de bewegwijzering van hun klanten.

AUGMENTED REALITY (AR)

De term ‘augmented reality’ verwijst naar technologie die virtuele displays combineert met de blik van de gebruiker op de echte wereld. Printbedrijven kunnen AR gebruiken om digitale informatie over fysieke printproducten heen te leggen, zodat uw klanten hun geprinte media aan hun digitale activa kunnen koppelen. De wereldwijde AR- en VR-markt zal naar verwachting tegen 2030 met 42,9 procent groeien, wat bedrijven in grootformaat printen de kans biedt om hun diensten uit te breiden en AR-producten te leveren.

AR-billboards en andere grootformaatprints geven gebruikers de mogelijkheid tot interactie met reclame via hun telefoon. In New York en Los Angeles werkt de socialmedia-app Snapchat samen met digitale marketingbureaus om interactieve geprinte displays te maken die video’s afspelen op je smartphone wanneer je ze met de camera-app scant.

AR-reclame mag dan nog maar net op gang zijn gekomen, de markt zal naar verwachting in 2025 een totale waarde van 6,7 miljard dollar bereiken. Naarmate deze vorm van ‘verbonden marketing’ zich verder verspreidt, kunnen printleveranciers helpen bij het creëren van bewegwijzering die de fysieke en digitale wereld verenigt. Dit betekent dat er duidelijke reclame in grootformaat moet worden gemaakt die de camera van een smartphone gemakkelijk herkent om interactieve functies te ontgrendelen.

Ontdek hoe HP Latex-inkten en -printers u kunnen helpen deze ideeën tot leven te brengen

PSP’s evolueren al een tijdje en de turbulentie in 2020, 2021 en 2022 heeft die verandering alleen maar versneld. Veel bedrijven tonen veerkracht en creativiteit; zij die overleven en bloeien, zullen degenen zijn die veelzijdig, verbonden, duurzaam en veilig zijn.

HP kan u helpen de volgende stap te zetten om ervoor te zorgen dat uw printbedrijf de meeste kans van slagen heeft in de vorm van de HP Latex R-serie, HP Latex 2700W-printer, HP Latex 700W- en 800W-printers. De combinatie van HP Latex-printers en HP witte inkt zorgt ervoor dat u hoogwaardige, opvallende en duurzame afbeeldingen kunt leveren aan uw eindgebruikers.

Neem contact op met uw HP-verkoopvertegenwoordigers die u kunnen adviseren over de beste printer voor uw behoeften.

Bezoek onze virtuele stand, ontdek onze exclusieve inhoud, webinars, video’s en vraag hier uw gratis proefpakket aan.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten