Native

Per 1 januari 2023 moeten ook bestaande kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben, zo is het voornemen van de overheid. Zonwerende raamfolie kan helpen om deze labelsprong te maken, aldus Vink VTS.

Vink VTS zet warmtewerende raamfolie deze maand in het zonnetje. Want los van een beoogde energiebesparing heeft deze folie nog tal van andere voordelen, aldus de specialisten van Vink VTS en Solar Protection Films.

Labelsprong

De wereld van glasfolies is voor veel signmakers nog onbekend terrein, terwijl hierin veel additionele handel is te vinden bij bestaande klanten. “Zeker als wordt bedacht dat de overheid wil dat bestaande kantoren per 1 januari 2023 minimaal Energielabel C hebben”, stelt John de Bie, directeur van Solar Protection Films (SPF) in Genderen. Dit bedrijf is de exclusieve distributeur in de Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk van Madico glasfilms uit de Verenigde Staten. Er zijn verschillende routes om deze labelsprong te maken, maar de inzet van glasfolie kan hieraan absoluut een bijdrage leveren, aldus De Bie. “Daarmee houd je de warmte buiten. Om die reden is Madico bezig om zowel zonwerende als isolerende raamfolies, zogenoemde low-e films, uit hun programma op de BCRG-lijst te krijgen.”

Voordelen zonwerende folie

Los van de mogelijke energiebesparing – de airco hoeft in de zomer minder hard te werken – zijn de voordelen van het toepassen van een zon- en warmtewerende raamfolie legio, stelt De Bie: “Een beter comfort door warmtereductie achter het glas en minder of geen schittering van invallend zonlicht, UV-filtering en meer privacy door minder inkijk.”

 

Aanbrengen van raamfolie vraag kennis en training.

Naast de warmtewerende folies uit het Architectural-programma van Madico heeft Vink VTS ook Automotive (tinten en blinderen van autoruiten) en Safety & Security windowfilms van de Amerikaanse fabrikant in het assortiment. Tevens bieden zij tools aan om glasfolie aan te brengen. De samenwerking met distributeur SPF kent een lange historie. Samen worden al jaren vaktrainingen bij Vink VTS in Wormerveer georganiseerd voor de applicatie van glasfolies.

Training SPF Architectural Glasfolies

De kwaliteit van zonwerende folie hangt namelijk in sterke mate af van een goede en professionele installatie. John Overbeek, Business Development Manager bij Vink VTS: “Het gaat niet alleen om kunde, de meeste signmakers weten wel hoe ze moeten plakken, maar ook om kennis. Als je de verkeerde keuzes maakt, bijvoorbeeld een binnenfolie buiten plakt of geen rekening houdt met het type glas of het probleem van de gebouwgebruiker, dan kan het helemaal misgaan. Met mogelijk glasbreuk als gevolg.”

Voor meer informatie over de zonwerende Architectural raamfolies en een speciale actie van Vink VTS kijk op: https://vinkvts.nl/raamfolies

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten