Native

“Alles wat je kunt bedenken op het gebied van printmedia en verbruiksartikelen voor digitaal printen, hebben wij in het assortiment. Bijzonder is dat alle goederen optimaal zijn afgestemd op de printers die Canon op de markt brengt”, stelt Rogier Suijkerbuijk van Canon Imaging Supplies. “We zorgen voor de perfecte match tussen printmedia, inkten en machine.” De Canon Colorado-printer staat hierbij volop in de spotlight.

Canon Imaging Supplies partner voor digitale printmedia

Het team van Canon Imaging Supplies bij een Colorado-printer (met v.l.n.r.): Rogier Suijkerbuijk, Madeleine Kwaytaal, Jeroen Bron, Odilia Ritzer-Bouman en Joost van de Pavert.

The Perfect Match. Zo heet het media sampleboek dat Canon Nederland vorig jaar samenstelde. Een unieke ringband met daarin prints op 125 verschillende substraten met UVgel-, UV-, (eco)solvent- en latexinkten. Zelfklevende materialen, gecoat papier, banners, textiel, canvas, ijzerhoudende en magneetfilms. Noem het en Canon Imaging Supplies heeft het. “Als enige producent van hardware brengt Canon ook een breed assortiment substraten op de markt. Een unieke positie”, stelt Rogier Suijkerbuijk, Customer Marketeer Imaging Supplies bij Canon Nederland. “Via onze online tool, de Canon Media Guide, kun je voor elke printer alle beschikbare materialen, inclusief ICC-profielen, vinden. Maar je kunt ook zoeken op mogelijke applicaties of specifieke producteigenschappen.”

De Canon Media Guide is een online tool om snel materialen en profielen te vinden.

Canon Colorado

De komst van de Colorado rol-naar-rol printer van Canon, een jaar of zes geleden, heeft het assortiment van Imaging Supplies een enorme boost gegeven. “De UVgel-inkttechnologie is uniek. Je bent niet meer beperkt tot speciaal gecoate media, maar kunt ook posters printen op goedkopere substraten zoals machinecoated en ongestreken papier. Sinds anderhalf jaar hebben we zelfklevend papier in het programma. Dat heeft niemand. Daarmee kun je bijvoorbeeld karton cacheren. Heb je géén vlakbedprinter, dan kun je toch dergelijke applicaties – bijvoorbeeld kartonnen displays – maken. Omdat je op de Colorado, zonder wisselen van inktset, zowel glans als mat kunt printen, is dit natuurlijk een ideale combinatie.”

Ook de grootformaat sign- en displaymarkt kan de vruchten plukken van het feit dat Canon een eigen convertingfabriek in Venlo heeft, aldus Suijkerbuijk. “Wij kunnen rollen op maat leveren. Dichter bij de bron kun je niet kopen. En wat te denken van printen voor interieurdecoraties? Dat is inmiddels een enorme markt, waar nog steeds muziek in zit. Canon heeft hiervoor specifieke oplossingen, onder andere op het gebied van behang.”

De convertingfabriek van Canon in Venlo schept voor klanten extra mogelijkheden.

Behangcollectie

Omdat UVgel-inkt geurloos, superkrasvast, afwasbaar en kleurconsistent is, is de Colorado een ideale ‘behangprinter’, aldus Suijkerbuijk. En lamineren is niet nodig. Met de beschikbare FLXfinish+ technologie is het zelfs mogelijk in één printgang mat en glans te combineren. Dat zorgt voor schitterende effecten. Specifiek voor deze markt ontwikkelde Canon, in samenwerking met Stylink, de exclusieve behangcollectie Dutch Dessins, die bestaat uit vijftig unieke ontwerpen geprint op 18 verschillende soorten behangpapier, gebundeld in een inspirerend stalenboek. Suijkerbuijk: “Hiermee tonen we dat maatwerk in behang voor iedereen haalbaar is.”

De behangcollectie Dutch Dessins is geprint op 18 verschillende soorten behangpapier.

In dit verband mag Prepasted Wall Covering, een non-woven (225 gr.) FSC-gecertificeerd behangmateriaal waarvan de achterzijde is voorgelijmd, niet onvermeld blijven. “Dompel je de rol onder in water, dan wordt het zelfklevend. Het geeft een perfect resultaat. We hebben verschillende breedtes op voorraad”, aldus Suijkerbuijk.

PVC-vrije media

“Onze strategie voor de toekomst is Duurzaamheid”, stelt Suijkerbuijk. “Zo hebben we bijvoorbeeld sinds vorig jaar een hele range pvc-vrije materialen in het assortiment. Niet alleen (zelfklevende) films, maar ook laminaten. Alles met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en prima printkwaliteit op de Colorado. We zien dit echt als een vervanger van polymeer films. Er zitten hele leuke producten tussen. Bijvoorbeeld een super transparante en ook een geperforeerde raamfolie en Smart Dot Self Adhesive PP. Sinds kort hebben we een pvc-vrije vloerfolie met antislipwaarde R10.”

Het voordeel van printen met UVgel bij lage temperaturen (circa 26 graden Celsius) is dat er geen deformatie van hittegevoelige materialen optreedt. “Zo hebben wij een dunne, opake PET-film in het programma, ideaal voor roll-upbanners en backlits in abri’s, die je prima kunt beprinten met een Colorado.”

Pimp Up Your Store

Het recent gelanceerde ‘Pimp Up Your Store’ toont wat er allemaal mogelijk is in retail.

Overigens heeft Canon Imaging Supplies ook een breed assortiment plaatmaterialen, die zijn te bewonderen in de Rigid Media Box. Specifiek samengesteld voor de lijn Arizona-vlakbedprinters in samenwerking met de partners Moorman Karton en Igepa. Op Sign & Print Expo is nog een bijzondere collectie gelanceerd onder de naam ‘Pimp Up Your Store’. Suijkerbuijk: “In dit sampleboek laten wij voor tien verschillende applicatiegebieden zien wat er allemaal mogelijk is in de retail op een breed scala substraten met verschillende printtechnieken. De fysieke winkel vraagt steeds meer om beleving en daarin kan print het verschil maken.”

Canon Nederland
Rogier Suijkerbuijk
Customer Marketeer
Imaging Supplies
M: +31620270043
www.canon.nl

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten