Native

“Wij zoeken zoveel mogelijk maatwerk op om weg te blijven van de bodemprijzen die je in onze markt voorbij ziet komen. Onze kracht is de eigen studio. Daar zitten mensen die creatief én innovatief zijn”, stelt Einbert van Rees, directeur van Prestige Print & Sign. “Wij koppelen creativiteit altijd op een efficiënte manier aan de uitvoering.” In dat plaatje past ook de recent aangeschafte Anapurna RTR3200i LED van Agfa.

Prestige ziet voor Agfa Anapurna RTR3200i LED nieuwe toepassingen

Operator Remco Nijenhuis bij de nieuwe Agfa Anapurna RTR3200i LED-printer, hier voorzien van de duo-roloptie.

Prestige Print & Sign in Genemuiden is een echt familiebedrijf met dertig personeelsleden. Naast directeur Einbert van Rees en zijn vrouw Wilma, zijn twee zoons (Bernard en Anne) en een schoonzoon (Matthias) actief in de onderneming. “Mijn zoons sturen de productie aan, ik ben van huis uit meer een ontwerper en hou me bezig met innovatie en creatie”, stelt hij zelf. Naast zijn werk als grafisch vormgever startte Van Rees 35 jaar geleden in de avonduren met het beschilderen van reclameborden. Vanuit die activiteit ontwikkelde zijn bedrijf Prestige zich in ruim drie decennia tot een landelijke speler op het gebied van XXL-prints, productpresentaties en indoor en outdoor signing. Toen de oplages groeiden, werd eerst zeefdruk in huis gehaald – “voor één of twee kleuren nog steeds een prima methode” – en later digitaal printen.

Einbert van Rees: “Wij zoeken altijd maatwerk op en zijn gek op specials.”

Plaatmateriaal

”We doen van alles, maar hebben ons met name gespecialiseerd in het printen op plaatmateriaal”, vertelt Van Rees, die naast een eco-solventprinter van Epson over een 2 meter brede hybride machine van Durst beschikt en een vlakbedprinter van Fujifilm. “We zitten hier te midden van de tapijtindustrie, waarvoor wij veel displays maken van stijve substraten”, luidt de verklaring. Om helder naar de buitenwereld te communiceren, heeft Prestige de activiteiten in vijf categorieën verdeeld: Retail, Carsign, Studio, Outdoor & Indoor Signing en Plaatprinten.nl. Dit laatste is een online bestelplatform waarmee zowel bedrijven als particulieren kunnen worden bediend. “Denk aan fotopanelen, maar ook aan wanddecoraties al dan niet gecombineerd met akoestische oplossingen. Zo is onze Wandenparade – een akoestische lattenwand, verkrijgbaar in zowel houtstructuur als beprint met een afbeelding – momenteel echt trending.”

Een voorbeeld van beprinte houten lattenwand bekleed met akoestisch vilt.

Anapurna RTR3200i LED

Om ook in eigen huis te kunnen voorzien in productie van Airtex naadloos (foto)behang werd omgekeken naar een nieuwe rol-naar-rol printer. De specifieke vraag van een industriële klant om te printen op een polyester fleecemateriaal, zette deze zoektocht in een heel ander daglicht. “We maken een halffabricaat. Vanwege het verdere verwerkingsproces is dye-sublimatie geen optie. Sublimatie-inkt lost dan op, zo bleek. UV-inkt niet. Maar omdat bij het printen van de fleece inkt doorslaat, heb je wel een machine met een inktopvang nodig. Wij hebben verschillende printers bekeken, maar kwamen uiteindelijk uit bij de Anapurna RTR3200i LED van Agfa. We kozen voor CMYK plus de witoptie.” De zes printkoppen adresseren inktdruppels van 12 picoliter waarmee prima leesbare letters van 4 punten zijn te printen, aldus Van Rees. “Voor het fleecemateriaal installeren we twee duo-rollen naast elkaar, maar we kunnen op deze 3,2 meter brede printer nu ook Airtex over de volle breedte printen.”

Studio Prestige koppelt ontwerp altijd aan een efficiënte uitvoering.

Zonweringen

Omdat het bij het fleece om een halffabricaat in grote volumes gaat, is snelheid belangrijk, maar ook een professioneel oprolsysteem, geeft Van Rees aan. “We doen tweehonderd strekkende meter printwerk in één keer; dan moet je zeker weten dat het materiaal strak en recht op de rol komt. Deze Anapurna kan maximaal 127 vierkante meter per uur printen, maar als wij wit printen, zitten we op circa 40 vierkante meter per uur.” Met wit multi-layer printen, bijvoorbeeld op een transparante raamfolie, heeft Van Rees nog weinig ervaring. “Maar het kan wel. De registratie is voortreffelijk. De machine staat er echter pas sinds januari, dus we zijn nog volop aan het experimenteren qua toepassingen.” Omdat de printer is uitgerust met ledUV-lampen kunnen ook meer kritische materialen worden beprint. Van Rees: “Wij zoeken altijd maatwerk op en zijn gek op specials. Zo hebben we inmiddels voor een partner zonweringen op deze machine beprint, waarvoor nu duurzaamheidstests zijn uitgezet.”

Agfa
Fred Brouwer,
Marketing & Sales Benelux
+31 6 51366452
fred.brouwer@agfa.com
www.agfa.com

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten