Partnernieuws

Gegraveerde gevelpanelen zijn net als een leeg schildersdoek voor de architecten en ontwerpers van tegenwoordig. Ze geven enorm veel mogelijkheden om een gebouw om te toveren tot iets bijzonders, zoals een kunstwerk of een informatiebord. In dit artikel gaan we kijken naar de toepassingen van gegraveerde gevelpanelen, welk materiaal er tegenwoordig veel wordt gebruikt, en hoe het proces werkt. Benieuwd geworden? Lees dan verder!

Een voorraad Intriplex gevelpanelen.

Moderne toepassingen

Gegraveerde gevelpanelen zijn tegenwoordig erg populair, en ze passen goed bij de behoeftes die we hebben bij moderne gebouwen. Deze panelen hebben verschillende nuttige toepassingen. Ze kunnen worden gebruikt om de identiteit van een bedrijf te benadrukken door de naam en het logo op een opvallende manier weer te geven, waardoor een professionele uitstraling ontstaat. Daarnaast zou je ze kunnen inzetten om bepaalde informatie te tonen, zoals straatnamen, huisnummers en wegwijzers. Bovendien worden ze vaak ingezet als kunst, en dit maakt ze pas echt een uniek product. Je kunt een gebouw prachtig maken met complexe ontwerpen en patronen. Denk aan abstracte kunst tot natuurlijke elementen. Deze panelen zijn ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, omdat ze gemaakt zijn van materialen zoals gerecyclede materialen en steenwol (natuurlijk materiaal van Basalt), die bestand zijn tegen het weer en weinig onderhoud vergen.

Materialen en technieken

Er zijn verschillende materialen die je kunt gebruiken voor gevelpanelen, maar Rockpanel is in opmars. Wat maakt Rockpanel speciaal? Het is een plaatmateriaal voor gevelbekleding dat bestaat uit gerecyclede materialen en steenwol afkomstig van basalt, een soort vulkanisch gesteente. Maar waarom kiezen steeds meer mensen voor Rockpanel? Ten eerste is het sterk en duurzaam, ideaal voor buitengebruik vanwege zijn robuustheid en lange levensduur. Bovendien is het van nature brandveilig, een cruciale eigenschap in gevelbekleding. Hier staat veiligheid voorop. Rockpanel is tevens beschikbaar in verschillende kleuren, zoals antraciet, zwart en wit. Hierdoor heb je de vrijheid om creatief te zijn en een gebouw uniek te maken. Al met al is Rockpanel een slimme keuze voor bedrijven die een duurzame, veilige en visueel aantrekkelijke gevel willen creëren.

Hoe werkt graveren?

Rockpanel-gevelpanelen van Intriplex zijn bestand tegen vocht, wat betekent dat je ze kunt graveren of perforeren zonder dat je achteraf speciale behandelingen hoeft uit te voeren. Het proces van het graveren van deze panelen begint met een gedetailleerd ontwerp en planning. Een ontwerper maakt het gewenste patroon, tekst of afbeelding op de computer en bepaalt waar op de gevel dit moet komen. Vervolgens kiest men het juiste materiaal op basis van zowel uiterlijke als praktische aspecten. Het graveren kan op verschillende manieren worden gedaan, bijvoorbeeld met laserapparatuur of met de hand met gespecialiseerde gereedschappen. Hierbij wordt goed gelet op de diepte en precisie van de gravure. Na het graveren hoeft het paneel dus geen afwerkingsproces te ondergaan. Een gevel aantrekkelijk maken kan dus eenvoudig met Rockpanel panelen. Door de unieke eigenschappen van deze panelen wordt het mogelijk om deze panelen te graveren, waardoor je een bepaalde boodschap kan overbrengen of er gewoon een kunstwerk van kunt maken. Hoe ga jij de gevel vormgeven?

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.