Partnernieuws

Vaak staan promotionele materialen niet bekend om hun duurzaamheid vanwege hun tijdelijke karakter. Het is wel degelijk een optie om te kiezen voor minder milieubelastende producten en materialen. Ook kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor duurzame energie waarop de apparatuur werkt waarmee de materialen geproduceerd worden. Dit zijn vier duurzame trends op het gebied van signing

Recyclen van promotiematerialen

Er valt veel winst te behalen door promotiematerialen te recyclen. Tegenwoordig komen nog te veel afgedankte materialen in het restafval terecht. PVC-vrij materiaal, dat vaak gebruikt wordt voor uithangborden en displays buitenhuis, is uitstekend te recyclen. Voorbeelden van dit soort materialen zijn Biprint of Triaprint. PVC-houdende materialen zijn juist slecht recyclebaar doordat ze in de afvalverwerking niet af te breken zijn en hierdoor vaak verbrand worden. Twijfel jij over plaatmateriaal voor gebruik binnen? Dan kies je het beste voor plaatmateriaal op basis van papier, zoals meerlagig karton of honingraatkarton.

PVC-vrij behang

Een mooie print of foto op de muur verhoogt de productiviteit doordat het inspireert en motiveert. Kies altijd voor een PVC-vrij behang, om zo bij te dragen aan de wereld van morgen. Er zijn diverse duurzame(re) opties beschikbaar, waaronder een behang op basis van papier zonder PVC-coating of behang van polyestertextiel. Wanneer je het echt goed aan wilt pakken kies je voor textiel gemaakt van 100% gerecycled PET. Dit materiaal is krasvast en brandvertragend. Vaak kun je kiezen voor duurzame bedrukking waarbij er wordt geprint met milieuvriendelijke inkt. Wil jij helemaal groen gaan? Laat dan een unieke en duurzame moswand plaatsen. De moswand ziet er niet alleen schitterend uit, maar zorgt ook voor een schonere werkplek en meer biodiversiteit. In tegenstelling tot andere planten kunnen mossen ook in het donker groeien en hebben de planten een hoge isolatiewaarde. Dit zorgt weer voor een goede akoestiek. Met het logo van jouw bedrijf op de voorgrond creëer je een echte eye-catcher.

Duurzame carwrap en belettering

Op het gebied van carwrap, belettering en busbestickering wordt er steeds vaker gekozen voor duurzame pvc-vrije folies en eco solvent inkten. Veel ondernemingen stappen hier op over om zo bij te dragen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Door te kiezen voor deze materialen verklein je de impact op het milieu al aanzienlijk. Denk er ook eens over na of jouw bedrijf gebruik wilt maken van getinte ruiten voor het wagenpark. Deze folie is namelijk zon- en warmtewerend. Dit zorgt ervoor dat de airco op een lagere stand kan, wat weer scheelt in het brandstofverbruik.

Suction technologie

Door gebruik te maken van de gepatenteerde suction technologie is het niet langer nodig om lijm of kleefmaterialen te gebruiken. Daar komt bij dat uitingen meerdere keren gepositioneerd kunnen worden op dit materiaal. Deze zijn dus langer te gebruiken. Het materiaal is PVC-vrij en 100% recyclebaar.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.