Partnernieuws

Wilt u uw creativiteit eens op een groter doek uitleven in plaats van op de gebruikelijke zeefdruk? Leeft u zich eens uit op het interieur door die stijlvol in te richten. Zo geeft u uw interieur zelf vorm zoals u uw eigen zeefdruk vormgeeft. Het kan gemakkelijk en geeft houvast voor het invullen van een nieuw huis. Hoe dit in zijn werk gaat is te lezen in dit artikel met daarbij ook de voordelen van het gebruik van een gietvloeren in een huis. Een gietvloer is bijvoorbeeld zeer geschikt als iemand kinderen in huis heeft of mindervaliden. Of voor mensen die een drukke baan hebben. Want een gietvloer is makkelijk schoon te houden.

Start met een plattegrond

Het is belangrijk om een plattegrond te maken van een huis en daar de meubels op in te tekenen. Zo weet u precies hoe groot het huis is en kan dit op schaal uitgetekend worden. De meest gebruikte schaal is 1:50. Dit betekent dat elke centimeter op papier in het echt 50 centimeter is. Zo wordt een muur van 4 meter in het echt, dus 8 cm op papier. Wanneer het hele huis is getekend kunnen de bestaande meubels in de plattegrond gezet worden. Meet ze op en teken deze op een apart papier. Wederom in schaal 1:50. Zet ook de meubels die op de planning staan om te kopen op papier. Op internet zijn vaak wel de afmetingen daarvan te vinden. Teken naast meubels ook vloerkleden en vloerlampen uit. Op die manier is goed te zien of de ruimte wordt gevuld.

Knip de meubels die getekend zijn daarna uit. Leg de meubels op de plek in de plattegrond op de manier zodat ze goed tot hun recht komen. Stel niet veel eisen. Schuiven kan later ook nog. Let vooral goed op de looppaden. Het is belangrijk dat er overal wel een meter tussen zit zodat het huis niet te vol komt te staan. Is alles naar tevredenheid ingedeeld? Dan is het tijd voor de volgende stap. En dat is het kiezen van een vloer.

Kies voor het gemak van een gietvloer

Gietvloeren geven een woning een strak, industrieel en luxe uiterlijk. De vloeren zijn te gebruiken in verschillende ruimtes. Bijvoorbeeld is er een mogelijkheid voor een gietvloer badkamer. Een gietvloer is daarnaast fijn als iemand kinderen in huis heeft. De vloer is namelijk naadloos. Er kan daarom geen vuil in de naden blijven zitten. Dit is bij een houten of vinyl vloer wel zo. Gietvloeren zijn daardoor makkelijk te onderhouden en erg hygiënisch. Daarnaast is water morsen geen probleem omdat de vloer waterbestendig is. Door de licht elastische eigenschappen voelt bijvoorbeeld een polyurethaan gietvloer warm en zacht aan. Dit maakt een gietvloer ideaal voor kinderen om op te spelen.

Antislip in de toplaag

Een gietvloer is ook geschikt voor mindervaliden. Dit komt door bijvoorbeeld de antislip in de toplaag van de gietvloer. Er is dan meer grip en daardoor voor meer veiligheid. Bovendien wordt een gietvloer volledig vlak gelegd en is er geen sprake meer van dorpels. Dit maakt een gietvloer ook ideaal voor rolstoelgebruikers.

Naast het fijne design van een gietvloer kan men door middel van een plattegrond grip krijgen op een nieuw interieur.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.