Partnernieuws

Het maakt niet uit of je in een kantoor werkzaam bent of wanneer je over een magazijn of loods beschikt waar je elektriciteit nodig hebt; in beide gevallen is het een must om zakelijke energie af te nemen. Hierbij heb je tegenwoordig de keuze tussen groene MKB energie of grijze energie voor je bedrijf. Steeds vaker kiezen ondernemers in ons land ervoor om een groen zakelijk energiecontract af te nemen. Dat is niet voor niets het geval, want er zijn veel voordelen te vinden aan groene stroom. In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Wie weet is een groen energiecontract iets voor je of misschien zijn zonnepanelen voor je bedrijf een goed idee.

Waar komt groene energie precies vandaan?

Hoewel er dus steeds meer mensen zijn die voor groene stroom kiezen, is er ook nog steeds een grote groep die twijfelt. Zij weten vaak te weinig over groene energie om de keuze te maken. Daarom is het goed om te weten waar groene stroom precies vandaan komt. Wat betreft elektriciteit uit je stopcontact merk je namelijk geen verschil of je nu groene of grijze energie afneemt. Het grote verschil zit hem vooral in de energiebron en de manier hoe beide soorten stroom worden opgewekt. Ga je voor groene energie dan kies je voor een vorm van energie die opgewekt is uit waterkracht, zonne-energie, windenergie of biomassa. Dat zijn stuk voor stuk natuurlijke energiebronnen. Grijze stroom wordt daarentegen geproduceerd uit fossiele bronnen, zoals steenkool en aardgas. Dat zijn bronnen die niet onuitputtelijk en duurzaam zijn, zoals bij groene stroom wel het geval is. Groene energie wordt in Nederland opgewekt, maar ook in andere landen zoals Noorwegen en Zweden.

Geld besparen op je groene energiecontract

Een van de redenen waarom veel mensen nog niet zijn overgestapt op een groen zakelijk energiecontract is omdat zij denken dat groene stroom veel duurder is dan grijze energie. Groene energie is vaak iets duurder, maar met alle stijgende energieprijzen van tegenwoordig valt dat verschil enorm mee. Helemaal als je ziet wat je ermee steunt en bereikt. Bij de productie van groene energie komt namelijk veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze stroom. Alleen daarom is de overstap op groene stroom het al waard. Tel daarbij op dat je, net als bij grijze energie, altijd een goede energiedeal kunt vinden door zakelijk energie te vergelijken. Het maakt niet uit of je een kleinzakelijk of grootzakelijk energiecontract nodig hebt; in beide gevallen kun je gebruikmaken van een zakelijke energievergelijker. Dat is een handige online tool waarmee je op basis van je wensen en jaarlijkse energieverbruik binnen no time weet welk groen energiecontract je voor welk tarief waar kunt krijgen. Hierbij krijg je altijd het meest complete aanbod te zien.

Je kunt je eigen zakelijke groene stroom opwekken

Tot slot moet je weten dat groene stroom de enige vorm van energie is die je helemaal zelf op kunt wekken. Dat kan namelijk met behulp van zonnepanelen en een omvormer. Wanneer je om je heen kijkt op een bedrijventerrein of in een stad dan zie je ze steeds vaker op de daken verschijnen. Dat is niet heel gek, want het grote voordeel van je eigen groene stroom opwekken, is dat je niet alleen goed bezig bent voor het milieu maar je ook nog eens veel geld bespaart. Gemiddeld gaan zonnepanelen namelijk 20 tot 25 jaar mee, terwijl je de investering erin binnen acht tot tien jaar terug hebt verdiend. Moet je nagaan hoe lang je vervolgens nog gebruik kunt maken van gratis zonne-energie! De zon als natuurlijke bron kost immers helemaal niks. Kortom: het is zeker nuttig om je als ondernemer eens te verdiepen in groene stroom voor je organisatie. Wie weet is een groen energiecontract iets voor je of misschien zijn zonnepanelen voor je bedrijf een goed idee.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.