Partnernieuws

Kunst van formaat

Wil je je grafische ontwerpen naar een hoger niveau brengen door het veelvuldig te vergroten? En niet zomaar vergroten, maar levensgroot op een muur? In deze blog inspireren we je met bijzondere ontwerpen die met een hoogte van 2,5 meter nóg meer indruk maken.

Voorbereidingen treffen

Wil je jouw stijl tot uiting brengen en heb je daarvoor een levensgroot canvas nodig? Breng je kunstwerk aan op een muur, zodat iedere voorbijganger omkijkt en onder de indruk raakt. Om ervoor te zorgen dat de muurschildering goed wordt aangebracht en langdurig mooi blijft, moeten de nodige voorbereidingen getroffen worden. De ondergrond van de muur moet geschikt en stofvrij zijn. Een dunpleister nieuwbouw is een goed voorbeeld waarmee je tot een vlakke en strakke ondergrond komt. Wil je de ondergrond met renovlies behangen, dan is dat ook een goede optie.

Als je wilt dat het kunstwerk voor langere tijd van hoge kwaliteit blijft, dan is het raadzaam te investeren in de kwaliteit van de muur. Liever zet je wat meer geld opzij zodat je zeker bent van een goede ondergrond dan dat je op termijn tot de ontdekking komt dat het pleisterwerk van de muur loslaat. Schakel daarom een specialist in die je met de klus helpt en die gegarandeerd een strak resultaat aflevert.

De invulling van het kunstwerk zelf

Is de ondergrond goed, dan is het tijd om aan het kunstwerk te beginnen. Je zult een bepaalde stijl hebben die je graag naar voren laat komen. Of stap je uit je comfort zone en ga je iets nieuws proberen? De volgende onderdelen kun je toepassen om met je levensgrote schilderij nog meer indruk te maken:

  • Maak grafische ontwerpen met symmetrische elementen en kleurrijke details. Denk aan een mandala met een doorsnee van 2 meter. Moet je je voorstellen wat voor indruk het maakt als je er als kijker vlak voor gaat staan. Je wordt als het ware in het kunstwerk gezogen.
  • Werk je op zo’n groot oppervlakte, dan heb je juist nu de gelegenheid om echt uit te pakken. Gebruik diepte- en lichteffecten om het kunstwerk nog meer tot leven te brengen. Bij een schilderij van groot formaat wordt de diepte sterker en komt het kunstwerk tot leven.
  • Het kunstwerk is pas af als de details erin zitten. Vooral in een muurschildering kun je uitpakken met kleine details die het verschil maken. De toeschouwer raakt niet uitgekeken terwijl en vindt iedere keer weer nieuwe verrassende elementen in het schilderij.

Schilderen op groot doek

Ga jij de uitdaging aan om je schilderwerken op groot formaat te brengen? Het kan op een buitenmuur waar je met graffiti improviseert. Of ben je gevraagd op een school of een andere gemeenschapsgebouw de binnenmuren tot kunstwerken te maken? Zorg in dat geval voor een goede ondergrond die een duurzame kwaliteit garandeert en leef je uit met een interessant en levensgroot ontwerp. Je zult zien dat je indruk maakt en dat je met moeite terug stapt naar een kleiner canvas. Vanaf nu wordt de muur jouw schildersdoek.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.