Partnernieuws

De verschillen tussen management buy-in en buy-out
Een 
bedrijf verkopen is iets wat nu steeds vaker gebeurt. Het is hierbij goed om te weten wat het precieze verschil is tussen een management buy-in en een management buy-out. Het verkopen van je bedrijf kan op verschillende manieren voordelig voor je zijn. Als koper kun je namelijk een onbekend bedrijf kopen, een familiebedrijf overnemen of een bedrijf van je werkgever opkopen. Tevens is het mogelijk een bedrijf geleidelijk aan kopen/verkopen. Wij vertellen je alles over management buy-in en buy-out en de andere manieren die er zijn om bedrijven over te nemen. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek welke vorm van een bedrijf kopen je aanspreekt.

Management Buy-In en Buy-Out


Een bedrijf kopen kan op diverse manieren. Management Buy-In betreft ook wel het overnemen van een bedrijf waar je nog niet eerder betrokken bij geweest bent. Dit noemt men ook wel MBI. Hierbij ben jij de nieuwe eigenaar van het bedrijf. Het kan zijn dat je een bedrijf wilt kopen omdat je de identiteit hiervan wilt bewaken of hier juist nieuwe stappen mee wilt zetten. Management Buy Out is ook wel het overnemen van een bedrijf waar je eerst als werknemer of manager aan de slag bent geweest. Je neemt hierbij het bedrijf gedeeltelijk over of koopt de huidige eigenaar uit. Bij Management Buy Out (MBO) heb je al inzicht vergaard in het bedrijf, wat een groot voordeel kan zijn ten opzichte van de groei hiervan. Door het hebben van meer inzicht, weet je precies wat er op de werkvloer speelt en welke veranderingen er nodig zijn om tot succes te komen.

Familiebedrijf kopen


Je kunt ook een familiebedrijf kopen, wat buiten Management Buy in en Buy Out staat. Misschien willen je ouders afstand doen van het bedrijf of is er sprake van een overlijden, waarna je als opvolger op wilt treden. Deze overname is vergelijkbaar met Management Buy in en Buy Out, hetzij er hierbij sprake is van een familieband die na de zakelijke overdracht blijft bestaan.

Geleidelijk een bedrijf overnemen


Bij zowel Management Buy-In als Buy-Out is en de overname van een familiebedrijf het mogelijk een bedrijf geleidelijk over te nemen. Het gebeurt overigens niet vaak dat een bedrijf in een keer wordt overgenomen. Zo kan de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd worden en kun je als nieuwe eigenaar het bedrijf beter leren kennen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.