Partnernieuws

Er gingen afgelopen maand minder bedrijven failliet. Voor de bedrijven die ‘krap’ zitten kunnen thuiswerkende medewerkers een zegen zijn. Het drukt de kosten en geeft lucht.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek deden zich in de maand augustus van dit jaar minder faillissementen voor dan in de maand juli. Dat neemt niet weg dat nog altijd veel bedrijven het niet halen en failliet gaan. Tot en met week 36 zijn er in totaal 2.405 bedrijven (inclusief eenmanszaken) failliet gegaan.

Daarentegen zijn er ook veel bedrijven die een doorstart wagen. In dat geval zijn er wel aanpassingen nodig zoals bijvoorbeeld een goedkoper bedrijfspand of het afstoten van bepaalde afdelingen.

Logistiek valt er heel wat te organiseren

In het geval van een doorstart zijn er dan logistiek heel wat bakens te verzetten. Het zorgt veelal voor heel wat veranderingen en in veel gevallen verhuisstress. Om dat laatste te voorkomen is een logistiek specialist erbij halen geen overbodige luxe. Het neemt veel problemen weg, de bedrijfsprocessen kunnen doorlopen en dat zorgt voor een betere continuïteit die nu juist zo belangrijk is om klanten niet teleur te stellen.

Voor sommige bedrijven die zich een bedrijfspand niet meer kunnen veroorloven, zijn thuiswerkende medewerkers een zegen. In veel branches kan dat prima. Met een goede werkplek thuis, dat wil zeggen een bureau en een juist afgestelde bureaustoel, is thuiswerken niet langer meer de toekomst, maar vandaag de dag de norm.

Of dat tijdelijk is of ook in de toekomst de norm blijft, is nog koffiedikkijken. Sommige werknemers vinden het heerlijk, anderen missen de werkvloer en het contact met collega’s.

Rutte: ‘thuiswerken is effectief’

Het wordt sinds de laatste maatregelen nog steeds aangeraden om zoveel als mogelijk thuis te werken nu de corona crisis nog niet voorbij is. Thuiswerken blijft na 1 september het devies. “Dat is één van de meest effectieve maatregelen gebleken. De cijfers geven geen aanleiding om na 1 september naar kantoor te gaan,” zo meldde premier Rutte in de meest recente persconferentie in augustus. “We hebben tussen maart en juni laten zien dat we het virus eronder kunnen krijgen, met elkaar. Nu moeten we laten zien dat we het virus onder controle kunnen houden met elkaar.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.