Partnernieuws

De vraag naar geschoolde marketeers neemt nauwelijks af. Waar de focus voorheen voornamelijk op offline vormen van marketing lag, verlegt men de focus tegenwoordig naar digitale omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan marketing op social media, marketing in de vorm van advertenties binnen grote zoekmachines, enzovoorts. Jezelf omscholen tot een marketingspecialist kan op verschillende manieren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om kennis te vergaren door zelf programma’s aan te schaffen en tutorials te volgen. Nadeel hiervan is dat er geen structuur in je opleiding zit en je deze niet afrondt met een certificaat of diploma. Dat is anders als je bijvoorbeeld voor een van de vele NTI-, LOI- of NCOI opleidingen kiest. 

Tip: kijk ook alvast eens naar de vacatures bij NCOI of bijvoorbeeld LOI. Dergelijke instanties zetten zelf ook veel in op online marketing. Mogelijk kun je er na het afronden van je opleiding direct aan de slag. 


Kijk naar je eigen karakter voor je een opleiding volgt 
Om een succesvol marketingspecialist te worden, is het belangrijk om kritisch naar je karakter te kijken. Heb je voldoende creativiteit in je, om tot nieuwe campagnes te kunnen komen? Bezit je over de eigenschappen om haarfijn aan te voelen hoe een bepaalde campagne bij de doelgroep zal vallen? Werk je op consistente wijze, om te voorkomen dat er weken niets gepubliceerd of gedeeld wordt met de doelgroep? Enzovoorts. Wanneer het werk van een marketeer past bij je karakter, kun je naar de verschillende opleidingsmogelijkheden kijken. 

Zelf een opleiding vormgeven en kennis vergaren 
Zoals eerder al genoemd werd, kun je zelf een opleiding vormgeven. Er zijn online talloze tutorials te vinden voor verschillende programma’s die gebruikt worden door marketeers. Denk bijvoorbeeld aan Adobe Photoshop of Première Pro. De tutorials helpen je stapsgewijs verschillende functies binnen zo’n programma te gebruiken. Ook kun je veel informatie vinden over de diverse marketingmethodes voor bijvoorbeeld het vergaren van een hogere positie in de zoekmachine. Het is een hele andere vorm van marketing dan het ontwerpen van vette, aansprekende banners en logo’s

Opleiding volgen tot marketeer 
De beste oplossing is het volgen van een opleiding bij een opleidingsinstituut als NCOI, LOI of NTI. Het voordeel hiervan is dat je direct het juiste lesmateriaal ontvangt, dat je de opleiding in je eigen tijd kunt volgen en dat je een certificaat of diploma ontvangt na het behalen van je opleiding. Gedurende de opleiding kun je altijd voor hulp terecht bij je docent en/of coördinator. 


Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.