Partnernieuws

ICT is een van de snelst groeiende sectoren en deze explosieve groei zet zich de komende jaren in alle hevigheid door. Geen enkel bedrijf kan nog zonder automatisering, Big Data en Business Intelligence Consultancy. Hierdoor kunnen processen efficiënter worden ingericht, data effectief worden ingezet en doelen worden gedefinieerd en gerealiseerd. Als Business Intelligence Specialist help je organisaties om data te ontsluiten, software te implementeren en medewerkers te trainen. Maar om processen in goede banen te leiden heb je ook onder andere een Programmeur, Data-Analist en Projectmanager nodig. Er is dus meer dan genoeg werk in 1 van de snelst groeiende sectoren, de ICT. In dit artikel zetten we een aantal veel gevraagde beroepen in de ICT op een rij zodat jij kunt uitvinden wat bij je past. 

Omscholen naar ICT
Het is heel begrijpelijk dat je ook een graantje mee wilt pikken van de stormachtige ICT-ontwikkelingen. Want een ding is zeker: er is altijd werk en je kunt al heel snel grote stappen in je carrière maken. Onder invloed van de afgelopen crisis besluiten veel mensen om zich om te laten scholen. Gelukkig zijn er tal van subsidies en opleiders die dit mogelijk maken. Maar is het iets voor jou? Om daarachter te komen moet je jezelf de volgende vraag stellen. Heb je in je huidige baan al enigszins te maken met ICT en heb je een bepaalde basiskennis als het gaat om hardware en software? Dit helpt je namelijk om stof eerder te begrijpen. Vervolgens is het belangrijk om te bepalen welke ICT-specialisatie je aanspreekt. Ga je voor softwareontwikkeling, systeembeheer, automatisering van kantoorwerkplekken of toepassingen op mobiele devices? Keuze genoeg!

Systeembeheerder of softwareontwikkelaar
In de ICT zijn grofweg twee verschillende stromingen te definiëren. Als systeembeheer ga je computers, servers en randapparatuur installeren en beheren. Als softwareontwikkelaar ga je software ontwikkelen waar computers en online applicaties op draaien. Denk bijvoorbeeld aan websites. 

Basiskennis helpt je op weg
Zoals we eerder al constateerden is een bepaalde basiskennis van ICT een must om verder te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan software, hardware, netwerken en security. Als je meer dan gemiddeld bekend bent met Microsoft, programmeren of online tools heb je een flinke voorsprong als je aan een ICT-opleiding begint. 

Met MBO kom je een eind
Vrijwel elke MBO heeft een opleiding informatica en ICT in haar lesaanbod. Natuurlijk kun je die fysiek volgen in een klaslokaal, maar het kan ook via een digitale opleider. Als je dan de basis certificeringen van CompTIA haalt ben je aardig op weg. CompTIA is een Internationaal erkende certificeringsorganisatie op het gebied van ICT-kennis en komt vaak terug in vacatureteksten.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.