Partnernieuws

Na de Covid-19 pandemie is het perspectief op de beste manier van werken sterk veranderd. Zo wordt er door werknemers meer thuis gewerkt en zitten veel systemen op kantoor anders in elkaar dan voorheen. Een factor die deze ontwikkelingen ruimschoots beïnvloedt, is de slimme technologie die digitale systemen op steeds handigere manieren weet te organiseren. In lijn met deze veranderingen, zijn flexibele werkplekken ook enorm toegenomen in populariteit. In dit artikel gaan we dieper in op deze trend en lichten we een aantal voordelen van flexplekken uit.

Inzicht in beschikbare werkplekken

Als gevolg van het feit dat meer mensen thuiswerken, zijn er tegenwoordig vaak minder werknemers aanwezig op kantoor. Dit heeft ervoor gezorgd dat men niet meer een eigen bureau heeft, maar telkens op een andere plek op kantoor kan gaan zitten die op dat moment het beste bij hun behoeften past. Als gevolg hiervan zijn werkplek reserveringssysteem in het leven geroepen. Door de werkplek van tevoren te reserveren via een app of website, worden plekken niet dubbel geboekt en is er nog steeds plek beschikbaar voor iedereen die op kantoor komt werken. Daarnaast kan de data uit dit systeem weer gebruikt worden als input voor het verder optimaliseren van de kantoorruimte. 

Ruimtegebruik en kostenbesparing

Naast het feit dat flexplekken een hoop flexibiliteit bieden aan werknemers, brengt het ook voordelen voor werkgevers met zich mee. Door het inzetten van flexibele werkplekken, is er namelijk een stuk minder ruimte nodig op kantoor. Dit zorgt ervoor dat werkgevers kosten kunnen besparen door het huren van kleinere kantoorruimtes. Zo kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte. Doordat werknemers door elkaar zitten, zorgt het er ook nog eens voor dat netwerken wordt gestimuleerd. Dit kan vervolgens weer zorgen voor een aangenamere werksfeer en een sterker gevoel van saamhorigheid op kantoor. 

Samenwerken en een naadloze ervaring

Naast werkplek reserveringssystemen, word ook het vergaderruimte reserveringssysteem steeds populairder. Met behulp van data kunnen ook dergelijke ruimtes zo efficiënt mogelijk worden ingedeeld en benut. Door werkgevers genoeg ruimtes te bieden waarin zij kunnen vergaderen, wordt samenwerken gestimuleerd. Met behulp van slimme, digitale systemen kan er in een handomdraai worden bekeken welke ruimtes vrij zijn, wat zorgt voor een naadloze ervaring. 

Samenvattend, zijn de gewoontes op kantoren de afgelopen jaren snel aan het veranderen. We genoodzaakt om mee te bewegen met deze veranderingen, wat ervoor heeft gezorgd dat technologische ontwikkelingen snel hebben plaatsgevonden. Maakt jouw kantoor al gebruik van werkplek en vergaderruimte reserveringssystemen?

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.