Partnernieuws

Voor werkenden binnen verschillende branches loont het om regelmatig een opleiding te volgen. Een opleiding verdiept bestaande kennis, maar biedt mensen ook de kans om zich om te laten scholen. Dat laatste is steeds aantrekkelijker geworden als gevolg van de toenemende automatisering binnen diverse sectoren. Een opleiding in deeltijd bij NCOI volgen, is een van de mogelijkheden die men heeft. Een dergelijk opleidingsinstituut staat goed aangeschreven en biedt een breed scala aan opleidingen aan op verschillende niveaus. Het voordeel van deze studies bij NCOI is de mogelijkheid ze te volgen naast je bestaande baan. Zo komt de continuïteit van een organisatie niet in gevaar.

Bekostiging opleiding via werkgever

Het is heel gebruikelijk dat een werkgever een financiële bijdrage levert om de opleiding bij een opleidingsinstituut als NCOI te kunnen bekostigen. Op deze manier hoeft het verbeteren van je kennisniveau niet veel te kosten. Treed in overleg met je werkgever om te bepalen welke opleiding aansluit op de functie die je momenteel uitvoert, of voornemens bent straks uit te voeren binnen de organisatie. Houd er hierbij rekening mee, dat sommige werkgevers voorwaarden stellen aan de mogelijkheid om een opleiding te volgen. Het is niet ongebruikelijk dat je nog enige tijd werkzaam moet blijven voor de organisatie na afronding van de opleiding, om te voorkomen dat deze moet worden terugbetaald.

STAP-budget gebruiken bij een omscholingstraject

Ben je voornemens een opleiding te volgen om je om te laten scholen? In dat geval kan het interessant zijn om een beroep te doen op het STAP-budget. Dit budget wordt aangeboden door de Nederlandse overheid en is in de basis door iedere Nederlander aan te vragen. Het budget moet de duurzame inzetbaarheid van Nederlandse werkenden verbeteren. Houd er rekening mee dat het STAP-budget in batches aan Nederlanders wordt toegekend. Het kan zodoende enige tijd duren, voordat je daadwerkelijk aan een opleiding kunt beginnen. Op de website van de Rijksoverheid lees je er meer over. 

Geschikte opleiding vinden bij jouw interesses

Tegenwoordig worden opleidingen voornamelijk blended aangeboden. Dat wil zeggen dat je niet voor iedere les naar een fysieke locatie hoeft te komen. Er wordt veelal gewerkt met een combinatie van klassikale lessen en studiestof welke je op een voor jou geschikt moment tot je kunt nemen. Online studies bieden het voordeel dat je deze ook in de avond of bijvoorbeeld in het weekend kunt volgen. Heb jij al een beeld bij het type studie wat goed bij je past? 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.