Partnernieuws

Print on demand

Print on demand is zeer interessant voor kleine zelfstandigen die een tastbaar product willen creëren tegen een kleine investering. Waar privé de persoonlijke lening populair is, zijn er zakelijk gezien tal van opties om financiering binnen te halen. Het is nog mooier wanneer je met een klein budget jouw creativiteit in geld om kunt zetten. Print on demand helpt hierbij.

Geen grote voorraad

Met print on demand kunnen designers hun eigen posters, T-shirts, rugzakken en andere gave items ontwerpen en online verkopen. Wanneer je een grote voorraad bestelt, loop je het risico dat jouw producten niet verkopen en je met een stapel onverkochte voorraad blijft zitten waar je niet af komt en waar je wel al voor betaald hebt. Deze voorraad moet je ook nog eens ergens opslaan, wat ook kosten met zich mee brengt. Print on demand services voorkomen dit probleem. Hierdoor krijg je niet te maken met de traditionele risico’s die gepaard gaan met voorraadbeheer. Print on demand maakt het mogelijk om gepersonaliseerde producten te verkopen voor een fractie van de prijs, zonder hoge opstartkosten.

Minder risico lopen door print on demand

Print on demand wil zeggen dat je een samenwerking aangaat met een leverancier die pas als er daadwerkelijk een bestelling wordt geplaatst jouw prints gaat drukken op bijvoorbeeld petten en tassen, en deze vervolgens onder jouw merknaam verstuurd. Hierdoor hoef je pas voor een product te betalen als het ook daadwerkelijk gekocht is door een klant. Jij zorgt voor de sales en de rest wordt geregeld door de leverancier, van het drukken tot het verzenden. Hierdoor heb jij meer tijd om je te richten op het creatieve proces en de marketing van jouw webshop. Als startende ondernemer geeft print on demand je de flexibiliteit om nieuwe producten uit te proberen zonder dat je te maken krijgt met de risico’s die komen kijken bij het aanschaffen van voorraad. Heb jij een grote schare volgers op social media? Dan kun je dit gaan monetizen door met print on demand jouw kunst of prints te verkopen. Ook voor kleine weggevertjes op een beurs, zoals Fespa Global Print Expo, is print on demand ideaal. Het is namelijk erg eenvoudig om snel unieke items te bedrukken, zoals telefoonhoesjes, mokken, laptop hoezen, tassen en meer.

Verschillende aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders van print on demand services, zoals Printify en Gooten. Alhoewel deze op het eerste gezicht hetzelfde lijken, is het de moeite waard om ze met elkaar te vergelijken. Bedenk van tevoren welke producten je wilt ontwerpen, waar deze naartoe worden verzonden en welke prijs je ervoor wilt vragen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een erg goedkope leverancier er lange levertijden op nahoudt tenzij je flink meer betaalt. Over het algemeen betaal je alleen voor de diensten wanneer er een product besteld wordt.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.