Partnernieuws

Verpakkingsmateriaal kan een belangrijke marketingfunctie vervullen. Het is immers een belangrijk, fysiek contact dat de klant heeft met jouw onderneming. Door het verpakkingsmateriaal van jouw onderneming te personaliseren lever je een goede indruk af bij de klant, bevorder je klantenbinding en kun je je onderscheiden van andere ondernemers. In dit artikel lees je welke opties er zijn op het gebied van gepersonaliseerd verpakkingsmateriaal.

 1. Kartonnen dozen
  De meest voor de hand liggende manier om verpakkingsmateriaal te personaliseren is door de kartonnen doos te laten bedrukken waarin het product wordt verstuurd. Zorg ervoor dat de naam van jouw onderneming er duidelijk op naar voren komt en de verpakking opvalt ten opzichte van concurrerende ondernemingen. Je kunt tevens de binnenkant van de verpakking bedrukken.
 2. Verpakkingstape
  Een bijzonder eenvoudige en tevens goedkope manier om verpakkingsmateriaal te personaliseren is door gebruik te maken van verpakkingstape dat je laat bedrukken met jouw bedrijfslogo, een promotietekst of een persoonlijke boodschap voor de klant. Het bedrukte tape span je om het verpakkingsmateriaal en zorgt er daardoor ook nog eens voor dat deze extra beschermd is tijdens het vervoer.
 3. Labels en etiketten
  Nóg eenvoudiger en voordeliger is het personaliseren van labels en etiketten. Het is wellicht niet zo opvallend, maar alsnog ontzettend functioneel. Laat een verpakkingslabel of zelfklevend etiket bedrukken met jouw bedrijfslogo of een korte tekst en plak deze op het verpakkingsmateriaal. De klant ziet dan bij ontvangst direct dat het pakket van jouw onderneming afkomstig is.
 4. Draagtassen
  Als jij je producten niet verzendt per post, maar verkoopt in een fysieke winkel is het personaliseren van draagtassen ideaal. De klant zal op die manier namelijk gratis reclame voor je maken in de winkelstraat. Kies voor een stevige papieren of plastic tas, zodat de klant er zo lang mogelijk gebruik van kan maken.
 5. Enveloppen en gripzakjes
  Bij het verzenden of verkopen van kleine producten, kun je ervoor kiezen om enveloppen of gripzakjes te laten bedrukken. Ook kun je hiervoor gebruik maken van een persoonlijke sticker om de envelop of het gripzakje mee af te sluiten. Dit geeft een stijlvolle en speelse twist aan het verpakkingsmateriaal.

Inschrijven nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.