Partnernieuws

De gietvloer is als geen andere vloer in staat om functionaliteit te koppelen aan schoonheid. In eerste instantie koop je met een gietvloer een vloer met een strakke en moderne look, die doorgaans meteen als blikvanger van de ruimte dient. Daarnaast blijkt het een zeer praktische vloer. Vaak is het met vloeren zo dat ze of heel erg mooi zijn of juist heel functioneel. De gietvloer heeft het beste van beide en is daarmee uniek. Om die reden is de gietvloer ook zo in opmars. Voor bedrijven is vloercoating helemaal hip en functioneel tegenwoordig.

Met de gietvloer koop je een zeer onderhoudsvriendelijke vloer

De gietvloer is een vloer die onderhoudsvriendelijk is. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er van naden en voegen geen sprake is. Vuil krijgt daardoor geen moment de gelegenheid zich op te hopen. Met de dweil en de stofzuiger kun je deze vloer steeds perfect schoonmaken en schoonhouden. Om genoemde reden geldt de gietvloer ook als een prima vloer voor een gezin met kleine kinderen en een huisdier. In dit soort gezinnen wordt het huis vaker vuil. Dat is met een gietvloer nooit een probleem. Vanwege het feit dat ook vloeistof de vloer niet in kan trekken, houd je ook schimmels buiten de deur.

Perfecte vloer als je te kampen hebt met hooikoorts

De gietvloer is ook al een perfecte vloer voor mensen die te maken hebben met een allergie, hooikoorts bijvoorbeeld. De gietvloer is een hypoallergene vloer. Pollen en stof worden afgestoten en dat is bepaald niet bij elke vloer het geval. Integendeel zelfs. Het bespaart je in elk geval jeukende ogen en niesbuien. Om deze redenen geldt de gietvloer ook als een zeer hygiënische vloer. Dat maakt een dergelijke vloer dus ook meteen interessant voor bepaalde bedrijven waarvoor hygiëne erg belangrijk is. Denk maar eens aan de voedingsmiddelenbranche bijvoorbeeld.

Ook vloercoating is erg dun maar toch heel sterk

De gietvloer wordt gezien als een zeer duurzame vloer. Normaliter kun je er tussen de vijftien en de twintig jaar mee doen. Omdat het om een zeer dunne vloer gaat, kun je vervolgens een nieuwe gietvloer meestal prima over de nog liggende vloer aan laten brengen. Bedrijfsmatig wordt meer en meer gebruik gemaakt van vloercoating, een ook al zeer dunne vloer met een dikte tussen de 0,2 en 0,5 millimeter. Vloercoating zie je in steeds meer winkels, magazijnen, garages en productieruimtes terugkeren. Logisch, want de vloer is eveneens naadloos en slijtvast en ook nu krijgt bijvoorbeeld vloeistof geen kans om de vloer in te trekken.

In heel veel verschillende uitvoeringen en kleuren beschikbaar

Om die reden is de vloer steeds gemakkelijk schoon te houden. En dat is bedrijfsmatig gezien ook erg belangrijk. Vloercoating is ook nog eens bestand tegen chemische middelen. Je houdt de toplaag lang schoon en in conditie en ondertussen kun je ook vloercoating in heel veel verschillende kleuren aanschaffen. En dus vind je altijd precies die vloercoating die je zoekt, zoals dat ook voor de gietvloer geldt overigens.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.