Signnieuws

Vijftien jaar swissQprint

SwissQprint bestaat vijftien jaar. De Zwitserse ontwerper en producent van grootformaatprinters begon op 17 september 2007 met zes mensen en is inmiddels een onderneming die internationaal actief is en 200 medewerkers telt.

Kilian Hintermann (links) is de huidige CEO en vanaf het allereerste begin betrokken bij swissQprint. Reto Eicher, Hansjörg Untersander en Roland Fetting richtten het bedrijf in 2007 op.

Reto Eicher, Roland Fetting en Hansjörg Untersander schreven het bedrijf vijftien jaar terug in het handelsregister in. Ook de huidige CEO, Kilian Hintermann, was er toen al bij. Ondanks de toenmalige financiële crisis bracht het team in het jaar daarna de eerste swissQprint-flatbedprinter op de markt,.

Indrukwekkende groei

Intussen stelt swissQprint ongeveer 200 mensen te werk. Op de hoofdzetel in Kriessern werken 130 mensen, inclusief de oprichters. Nog eens circa 70 medewerkers zijn actief in dochterondernemingen in Duitsland, Spanje, België, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan. Het bedrijf is ook tijdens de Covid-19-pandemie verder gegroeid en heeft ontwikkelingsprojecten op de rails gezet. Het nieuwste product, de high-endprinter Kudu, is in de maand mei van dit jaar op de markt gekomen.

Vijftien jaar geleden ging swissQprint van start met zes medewerkers. Van links naar rechts: Reto Eicher, Roland Fetting, Peter Zünd, Werner Bösch, Hansjörg Untersander. Kilian Hintermann ontbreekt op deze foto.

Vanuit Zwitserland voor de hele wereld

Het productassortiment bestaat momenteel uit acht modellen: zes flatbedprinters en twee rolprinters. Er worden wereldwijd meer dan 1600 swissQprint-machines gebruikt. Voor verkoop en service staan zowel de zes dochterondernemingen als ook meer dan 30 verkooppartners over de hele wereld paraat. De Zwitserse hoofdzetel blijft verantwoordelijk als vestiging voor de ontwikkeling en productie van de machines. Van hieruit gebeurt ook sinds kort de verkoop voor de binnenlandse Zwitserse markt.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.