Signnieuws

In het Gelderse Teuge komt een bijzondere vergaderlocatie. De Vergaderfabriek wordt gemaakt met beton uit een 3D-printer. Het moet het eerste 3D-geprinte gebouw in Europa worden.

Het conceptontwerp is de afgelopen periode vertaald naar een constructie die kan worden geprint. In augustus wordt de bouwvergunning aangevraagd. De bouw zal circa drie maanden in beslag nemen. Uitgaande van een start na de zomer betekent dit dat De Vergaderfabriek voor het einde van 2017 wordt opgeleverd. De financiering van het project is grotendeels door crowdfunding gerealiseerd.

Ronde vormen

3D-printen in beton is een innovatieve ontwikkeling in de bouw die nog maar weinig praktijkvoorbeelden in de wereld kent. Zeker de bouwvorm die in Teuge het levenslicht gaat zien, met haar ronde vormen, is uniek. Nog nooit zijn dergelijke ronde vormen in beton geprint.

Zero footprint

De Vergaderfabriek is een initiatief van De Slaapfabriek uit Teuge (mkb) en Centre4moods (startup). Door het in 3D te printen is er sprake van 40 procent minder CO₂ en 75 procent minder afval. Mede daardoor heeft het gebouw straks een zero footprint. De Slaapfabriek wil met dit nieuwe gebouw een nieuwe manier van vergaderen en trainen introduceren; een belevingsconcept met wandvullende video’s, geluid, geur en sensoren in een iconisch en duurzaam gebouw.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *