Signnieuws

Op het Festival Automobile International in Parijs is de eerst Full-Scale 3D-geprinte concept car getoond. Een, met behulp van een Massivit 3D-printer, tribute car voor David Bowie.

Massivit 3D Printing Technologies heeft, in samenwerking met Marie 3D (een grootformaat 3D-printspecialist) en de gerenommeerde autodesigner Takumi Yamamoto, ‘s werelds eerste 3D-geprinte full-scale conceptauto getoond. Het eerbetoon aan David Bowie was een attractie op het prestigieuze Festival Automobile International (FAI) dit jaar dat van 31 januari tot 3 februari in Parijs werd gehouden.

Eerste keer

FAI President, Rémi Depoix: “Het is de eerste keer in onze 34-jarige geschiedenis dat we een full-scale auto tentoonstellen die volledig is geproduceerd middels met 3D-printen. Yamamoto’s concept car demonstreert immense creativiteit. We wilden dit project graag ondersteunen en de auto bijna voorstellen als een kunstwerk, als een sculptuur. Ik ben erg onder de indruk van deze nieuwe technologie. Het biedt nieuwe kansen op het gebied van creativiteit en design voor de auto-industrie.”

Takumi Yamamoto, ontwerper van de bekende GT van Citroën en een voormalig toonaangevend ontwerper bij de PSA Peugeot Advanced Design Studio, is het creatieve brein achter deze conceptauto, die een weergave is van zijn levenslange passie voor auto-ontwerp en David Bowie.

Geometrische vormen

Het in Parijs gevestigde Marie 3D identificeerde 3D-printen als de enig haalbare productiemethode voor de implementatie van de concept car vanwege de mogelijkheid om complexe en creatieve geometrische vormen te produceren. Traditionele productiemethoden, waaronder CNC-routing, zouden beperkt zijn gebleken in het realiseren van de visie van Takumi Yamamoto. Bovendien bleek 3D-printen meer kosteneffectief, met een snellere productiesnelheid en minder afval. De auto is geprint op de grootformaat 3D-printer Massivit 1800 van Marie 3D.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.