Signnieuws

Het CMBO en KVGO organiseren op donderdag 16 december een eindejaarsbijeenkomst in Maarssen, waarbij de ontwikkelingen op het gebied van drukken en printen in 3D centraal staan.

‘3D is hot', stellen CMBO en KVGO. Reden voor deze verenigingen om tijdens de eindejaarsbijeenkomst op 16 december met twee sprekers te kijken naar naar wat er op 3D-gebied gebeurt in geprinte media.

Illusie
Otto Lagemaat geeft een overzicht van de verschillende technieken van 3D-drukken (o.a. lenticulair, flip, morphing, animatie) waarmee in het platte vlak een 3D-illusie wordt gecreëerd. Door de nieuwste software en productietechnieken is dit steeds toegankelijker voor veel grafische bedrijven.

Tuinkabouter
David Lemereis van het tijdschrift Bright zal de bezoekers meenemen in de ontwikkelingen van 3D-printing. Hij zal veel voorbeelden laten zien van rapid prototyping en rapid manufacturing: het laag voor laag on demand ‘printen' van voorwerpen en onderdelen uit kunststof of metaal, van gehoorapparaat tot tuinkabouter. Hiermee wordt ook het produceren van voorwerpen steeds meer een digitaal proces.

Het programma begint om 15.00 in de Inn Style/Outdoor Inn in Maarssen. De eindejaarsbijeenkomst wordt afgesloten met een borrel in informele sfeer.

Foto's: Minimaal, Antwerpen

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.