Signnieuws

Massivit 1800 3D printer (Large)Massivit 3D Printing Technologies geeft tijdens drupa de eerste publieke demonstratie van de Massivit 1800 printer. De printer is specifiek ontwikkeld voor grootformaat decoratieve toepassingen, zoals displays, en werkt met een eigen ontwikkelde technologie en eigen materialen.

De Massivit 1800 kan objecten printen tot 1,5 (breedte) bij 1,2 (diepte) bij 1,8 meter (hoogte), met een snelheid tot 1.000 mm per seconde (x- en y-as) en tot 35 cm per uur (z-as). Daarmee is het volgens de producent de snelste grootformaat 3D-printer op de markt.

Drie jaar

De Israëlische fabrikant werkte drie jaar aan de ontwikkeling. Volgens de fabrikant biedt de 3D-printer interessante mogelijkheden voor printbedrijven om hun productassortiment uit te breiden en hun concurrentiepositie te versterken.

Retail display printed on Massivit 1800 by ES Digital (Large) softner-in-supermarket-aisle

Technologie

De printer werkt op basis van GDP-technologie (Gel Dispensing Printing), wat zorgt voor snelle stolling van het gebruikte materiaal waardoor een hoge printsnelheid mogelijk is. De Massivit 1800 printer gebruikt ook technieken waarmee niet-verticale wanden en afdekkingen geprint kunnen worden die geen steunconstructie nodig hebben.

Drupa, Hal 7A, stand B40

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.