Signnieuws

3M breidt de productiecapaciteit voor grafische folies op de Hilden-site in Duitsland uit. Tegen 2021 heeft de onderneming meer dan 65 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw fabrieksgebouw en twee ultramoderne productiefaciliteiten.

Productie van 3M-folies in de fabriek in het Duitse Hilden. De faciliteiten worden enorm uitgebreid.

Nog dit jaar zal de bouw van een nieuwe fabriekshal van start gaan. De onderneming verwacht de eerste producten afkomstig van de nieuwe productielijnen tegen het einde van 2020 te kunnen leveren. Met de uitbreiding wordt ingespeeld op de toenemende populariteit van grafische folies, waarmee grote en kleine brand owners hun merk promoten en beschermen.

Expertisecentrum

3M is in de signindustrie bekend door haar hoogwaardige grafische folie-oplossingen, waaronder producten zoals printfolies, gekleurde snijfolies, laminaten en carwrapfolies. “We zijn erg blij dat Hilden, mede dankzij deze investering, als Wereldwijd Expertisecentrum zal kunnen optreden, zodat we nog sneller kunnen voldoen aan de individuele behoeften van de klant”, aldus Dr. André Thyssen, Global Program Manager, 3M Commercial Solutions Division.

Carwrapfolies van 3M.

3M-site in Hilden

De 3M-vestiging in Hilden werd in 1960 in gebruikgenomen voor de productie van industriële tapes. Sindsdien heeft de fabriek voortdurend uitbreidingen en investeringen in ultramoderne productietechnologieën gekend. Op dit moment is de Hilden-site, met een oppervlakte van 220.000 vierkante meter en zo’n 870 medewerkers, één van de grootste 3M-fabrieken in Europa.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.