Signnieuws

 

Mimaki introduceert een 3,2 meter brede rol-naar-rol inkjetprinter. De Mimaki UJV55-320, zoals de nieuwkomer heet, gebruikt UV-curende inkten, die worden gedroogd middels lage energie ledlampen. 

Sign en display graphics komen droog uit de printer en zijn onmiddellijk klaar voor verdere verwerking. De UV-curende inkten stoten geen vluchtige organische stoffen (VOC’s) uit, waardoor de ecologische voetafdruk qua milieu-impact wordt geminimaliseerd.MIM_pr16006_Side View (Large)

“Grote indoor signs die van achter worden verlicht met energie-besparende ledlampen groeien qua populariteit op locaties zoals vliegvelden, treinstations en commerciële gelegenheden, aangezien merkeigenaren steeds meer rekening houden met milieuvriendelijk en duurzaam adverteren”, vertelt Mike Horsten, General Manager Marketing Mimaki EMEA. “De nieuwe UJV55-320 is ideaal voor deze applicaties en we zijn dan ook verheugd deze machine op de markt te brengen. Gebruikers zullen blij zijn met de beeldopaciteit en het brede kleurengamma. Wij denken dat deze oplossing de beste prijs-kwaliteit biedt in zijn klasse.”

Sign en display applications

De Mimaki UJV55-320 is een rolprinter die snelheden aankan tot 110 m2/h en resoluties print tot 1200 dpi, afhankelijk van het substraat. CMYK, lc en lm inkten kunnen worden geconfigureerd in een 4-MIM_pr16006_UJV55-320 (Large)kleuren modus of 6-kleuren set plus wit.  Het printen van drie lagen (kleur-wit-kleur) is geschikt voor bijvoorbeeld window graphics en backlit signs.

Simultaan kunnen twee verschillende opdrachten op twee rollen van dezelfde soort media worden geprint. De machine kan rollen aan van 210 tot 1.524 mm breed aan. De afstand tussen beide rollen wordt automatisch vastgesteld.

De UJV55-320 is te zien in Amsterdam op Fespa Digital op de Mimaki stand (hal 1 – E15).

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.