Signnieuws

Tegelijk met de aankondiging van de nieuwe Durst Rhotex 500, de grootste sublimatieprinter ter wereld, introduceert Van Straaten een aantal nieuwe printmedia voor deze 5 meter brede sublimatieprinter.

Samen met de Duitse textielfabrikant Heytex hebben de specialisten van Van Straaten drie bestaande Durst_Rhotex_500_bij _Van _Straatentextielsoorten doorontwikkeld voor toepassing in sublimatieprint op een breedte van 5 meter. Van Straaten is hiermee, naar eigen zeggen, de eerste in de wereld die sublimatieprint van een dergelijk groot formaat mogelijk maakt.

Textielsublimatie van 5 meter

De Rhotex 500 is de eerste sublimatieprinter in de wereld die textielsublimatie van 5 meter aankan. Bestaande sublimatieprinters gaan tot een lengte van maximaal 3,2 meter. Met deze innovatie wordt het mogelijk om zeer grote doeken uit één stuk, naadloos, te bedrukken volgens de sublimatietechniek.

De nieuwe bijbehorende 5 meter brede textielsoorten zijn vrij van zware metalen en pvc, en zijn Reach compliant. Dit verlaagt de ecologische voetafdruk. Ook kan gesublimeerd textiel worden opgevouwen. Dit scheelt volume ten opzichte van het oprollen van grootformaat prints, waardoor verpakken, opslaan en vervoeren efficiënter en duurzamer is.

Drie materialen

In samenwerking met Heytex zijn drie textielsoorten ontwikkeld en getest op de Rhotex 500. Deze materialen worden vanaf heden door Van Straaten geleverd op en voor 5 meter brede sublimatieprints:

• VS-Decotex 500: een materiaal dat wordt gekenmerkt door krachtige kleuren en een mooie matte uitstraling. Decotex 500 heeft een klein beetje rek zodat het zich goed leent voor plaatsing in frames en constructies. De 320 centimeter brede versie van dit materiaal wordt vandaag de dag al veel toegepast in interieurs, retail en standbouw. VS-Decotex 500 is B1 gecertificeerd.
• VS-BlockOut Blackback: polyester met een zwarte achterzijde, waardoor het doek volledig lichtdicht is. Een bestaand materiaal dat oorspronkelijk ontwikkeld is voor UV-print, maar dat na verschillende tests ook geschikt is bevonden voor sublimatieprint. Uitermate geschikt voor standbouw. VS-BlockOut Blackback is B1 gecertificeerd.
• VS-Flag 110: een mooi semi-transparant materiaal dat zowel indoor als outdoor kan worden gebruikt. Dit materiaal is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij standbouw. Met een doordruk van 90% zijn prints ook aan de achterzijde zichtbaar (in spiegelbeeld). Na sublimatie is dit materiaal UV- en waterbestendig. VS-Flag 110 is eveneens B1 gecertificeerd.

De materialen worden gepresenteerd op Fespa Digital 2016 op de stand van Heytex, hal 1 booth H60.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.