Signnieuws

In Udenhout is een ICT-bedrijf voorzien van een blauwe lichtlijn op de dakrand, bestaand uit een lichtkoof met doek. Een product van Smart-Sign dat hier zijn eerste pilot beleeft, in opdracht van signbedrijf Two Design reklamemakers.

Het bedrijf in Udenhout is voorzien van een 75 met blauwe lichtlijn op de dakrand.

Jaren heeft Berrie Snel van Smart-Sign gewerkt aan een lichtlijn. “Ik wilde een lichtlijn ontwikkelen die niemand heeft en die qua prijs onder de neon lookalikes zit.” Hij besloot het eerder ontwikkelde X-tens profiel als uitgangspunt te nemen en vertaalde dit naar een lichtlijn met doek. Resultaat is een lichtkoof van 8 centimeter breed en 4 centimeter diep. “Een mini-lichtbakje eigenlijk, dat je oneindig lang kunt maken”, aldus Snel. De lichtkoof kreeg dan ook de toepasselijke naam X-tens Infinity.

Pilotproject

Onlangs is het eerste pilotproject met deze lichtlijn gerealiseerd voor een ICT-bedrijf in Udenhout, in nauwe samenwerking met signbedrijf Two Design reklamemakers. Henri Schalkx, directeur van dit bedrijf uit het Brabantse Liempde: “De klant had onlangs uitgebreid en vroeg ons mee te denken hoe ze het pand verder konden verfraaien. Wij stelden een lichtlijn voor. Dat tilt het pand op; maakt het ’s avonds optisch wat groter en beter zichtbaar. Dat vond hij een goed idee. Ik heb vervolgens contact opgenomen met Smart-Sign, want ik had in Sign+ Magazine afgelopen jaar gelezen over deze ontwikkeling.”

Leerpunten

Omdat het een pilotproject betreft, was Snel intensief betrokken bij de montage. “Ik was heel nieuwsgierig wat ik in de praktijk tegenkwam en of ik het product verder kan verbeteren.”

Welke leerpunten dit opleverde en hoe het project er uitzag is te lezen in dit uitgebreide artikel, dat ook verscheen in Sign+ Magazine 1 – 2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.