Signnieuws

In 2017 zijn 3.290 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat is een kwart minder dan in 2016 en bovendien het laagste aantal van deze eeuw.

In 2013 bereikte het aantal faillissementen een piek van 8.376. Daarna is het aantal faillissementen vier jaar achter elkaar afgenomen, in totaal met bijna 61 procent. Dit gaat samen met de economische groei in Nederland, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Handel

In bijna alle bedrijfstakken is het aantal faillissementen gedaald. Absoluut gezien was de daling in de financiële dienstverlening het sterkst. Net als in voorgaande jaren zijn de meeste faillissementen van bedrijven en instellingen uitgesproken in de handel, namelijk 693. In de groothandel waren er 345 faillissementen, in de detailhandel 270 en in de autohandel 78. Ook in de handel daalde het aantal faillissementen aanzienlijk, namelijk met 259 (27 procent). Verder is het aantal faillissementen in de industrie sterk afgenomen van 334 naar 245, een daling van 27 procent.

Provincies

In bijna alle provincies zijn minder bedrijven failliet verklaard in 2017. Het grootst was de daling in Noord-Holland met 247 bedrijven (31 procent). Relatief gezien was de grootste daling in Friesland met 63 procent. Op staatvanhetmkb.nl wordt dieper ingegaan op het aantal faillissementen in het midden- en kleinbedrijf.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.