Signnieuws

Wat in het basis- en voortgezet onderwijs ten strengste verboden is, is bij het leren in de beroepspraktijk juist heel belangrijk: afkijken en overnemen wat goed en nuttig is.

‘Afkijken mag’‘Afkijken mag' is de sprekende titel van een nieuwe GOC-uitgave over leren en leerstijlen in het bedrijf. Een boek en een werkboek bestemd voor werkgevers, werknemers en praktijkopleiders.

GOC deed het afgelopen jaar onderzoek naar trends in leren en stelde vast dat het kennis en ervaring delen met anderen, het samen leren en ontwikkelen steeds gebruikelijker wordt.

Praktijkopleidersbijeenkomsten
Met de nieuwe uitgave geeft GOC een helder inzicht in haar visie op leren. Praktijkopleiders kunnen daarmee kennismaken tijdens de regionale praktijkopleidersbijeenkomsten die GOC ook dit najaar weer organiseert. Het boek en het werkboek komen bij deze bijeenkomsten uitgebreid aan bod. Het thema van de bijeenkomsten is ‘leerstijlen' en ook dat onderwerp komt in Afkijken mag aan de orde.

In de eerste drie hoofdstukken geeft GOC inzicht in de relatie tussen enerzijds het leren en de trends op dit gebied en anderzijds de drie lerende partijen: het bedrijf, de medewerker en de begeleider. Aansluitend volgt de wetenschappelijke onderbouwing hiervan, helder besproken in zes thema's: competenties, motivatie, formeel en informeel leren, breinkennis en talentontwikkeling, generatie leren en de stagiair van nu.

Bestellen of downloaden
Praktijkopleiders die deelnemen aan de regionale bijeenkomsten in het najaar krijgen het boek en het werkboek daar vanzelfsprekend uitgereikt. Meer informatie over de bijeenkomsten en de mogelijkheid om direct online aan te melden, kun je vinden op www.goc.nl/praktijkopleidersbijeenkomst. Geïnteresseerde bedrijven die hun voordeel willen doen met de kennis en inzichten die Afkijken mag biedt, kunnen een gedrukt exemplaar voor € 15,- bestellen of gratis downloaden op www.goc.nl/afkijkenmag.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.