Signnieuws

De aftrap van het Fespa Nederland Sustainability Initiative is gegeven. De ambitie is om concrete stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid in de print- en signbranche. Centraal staat de gedachte dat de deelnemers samen verder komen op dit gebied dan ieder voor zich alleen.

Deelnemers aan de eerste bijeenkomst van het Fespa Nederland Sustainability Initiative buigen zich over het concreet maken van een gezamenlijke duurzaamheidsambitie.

De start was dinsdag 1 juni in De Groene Afslag in Laren. De eerste fysieke bijeenkomst van leden van het Fespa Nederland Innovatie Platform in meer dan een jaar tijd. Tijdens deze bijeenkomst, die geheel was gewijd aan het Sustainability Initiative, is een begin gemaakt met het concreet maken van een gezamenlijke duurzaamheidsambitie.

Concreter

Als eerste wordt gekeken naar het materiaalgebruik (substraten en inkten) en naar het afvalmanagement in de sector, zo is afgesproken. Opvallend was dat de deelnemers sneller en concreter met maatregelen aan de slag willen gaan dan het bestuur in eerste instantie had voorgesteld. Maar wel meer toegespitst op enkele aandachtsgebieden waar juist het collectief het verschil kan maken. Bijvoorbeeld door het ontsluiten van reeds beschikbare kennis of het creëren van meer slagkracht richting fabrikanten of partijen die afval- of reststromen kunnen (her)gebruiken. Tijdens de zomermaanden wordt dit verder uitgewerkt om begin september knopen te kunnen doorhakken.

Manifest

De opzet is dat deze ambitie uiteindelijk wordt verwoord in een manifest dat duurzaamheidspartners – bedrijven en organisaties in de maakindustrie voor visuele communicatie – kunnen omarmen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.