Signnieuws

Agfa lanceert de Avinci CX3200-printer, een snelle dye-sublimatie rol-naar-rolprinter die rechtstreeks op textiel of op transferpapier kan printen. Volgens Agfa staat de printer garant voor een hoge productiviteit en een constant levendige printkwaliteit op een breed scala aan stoffen op polyesterbasis.

De Agfa Avinci CX3200 kan printen op textiel en transferpapier.

Met de Avinci CX3200 kunnen signbedrijven textielprints maken tot 3,2 m breed met een productiesnelheid tot 270 vierkante meter per uur, meer dan het dubbele dan al bestaande Avinci DX3200. De printer maakt gebruik van geurloze dye-sublimatie-inkten op waterbasis om rechtstreeks op stof of op sublimatiepapier te printen.

Soft signage

Direct op stof kunnen printen is eenvoudig en geschikt voor snelle verwerking van soft signage-toepassingen zoals bannerdisplays, wandafbeeldingen en displays op verkooppunten of beurzen, evenals voor speciale toepassingen waarbij doordruk vereist is, zoals vlaggen.

Transferpapier zorgt volgens Agfa op zijn beurt voor nog scherpere afdrukken en beperkt mediaverspilling tot een minimum. Bovendien breidt dit het toepassingsgebied van de printer uit tot de productie van sportkleding en modekleding, evenals prints voor woondecoratie op niet-gecoate polyester stoffen.

Philip Van der Auwera, Wide-Format Marketing Manager bij Agfa, stelt: “De marktvraag naar soft signage blijft groeien, aangezien het licht van gewicht is, bestand tegen kreuken en vouwen, en gemakkelijk te vervoeren en opnieuw te gebruiken. De Avinci CX3200 zal voldoen aan de behoeften van bestaande textieldrukkerijen, en stelt signbedrijven tevens in staat over te stappen op textieldruk en nieuwe klanten binnen te halen.”

Betrouwbaarheid en gemak

De printer is uitgerust met Kyocera-printkoppen (inkt op waterbasis) die volgens Agfa de levenscyclus van de printer dekken. De sterke voorverwarmer beperkt de droogtijd en vermindert de aanslag, terwijl het vacuüm ervoor zorgt dat dun transferpapier kreukvrij blijft.

Wisselen tussen jobs is snel en eenvoudig mogelijk, claimt Agfa. Het laden van een nieuwe rol kan door één enkele operator in minder dan zeven minuten worden gedaan dankzij het automatische mediatransport met aandrukrollen.

Kleurconsistentie

De Avinci CX3200 wordt aangedreven door Agfa’s Asanti-workflowsoftware, die de voorbereidings-, productie- en afwerkingsstappen van het printproces stroomlijnt. De slimme algoritmen garanderen, volgens de printerfabrikant, een hoge afdrukkwaliteit en kleurconsistentie, evenals een laag inktverbruik.

Nesten is mogelijk met de Asanti software van Agfa.

Daarnaast beschikt Asanti over een aantal opties die de productie van soft signage vergemakkelijkt, zoals het automatisch positioneren van snijtekens en doorvoertules, en het eenvoudig ontwerpen van canvasverlengingen voor het maken van vlaggenstokzakken. Het stelt printers ook in staat ontwerpen te nesten om het mediagebruik te optimaliseren.

Lanceringsevent 22 juni
Op 22 juni organiseert Agfa een virtueel evenement gewijd aan de nieuwe Avinci CX3200. Presentaties over markttrends en over de functies en voordelen van de nieuwe printer worden afgewisseld met informatie over toepassingen en geavanceerd workflow- en kleurbeheer.
Aanmelden voor dit lanceringsevenement kan hier.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.