Signnieuws

Agfa brengt met de InterioJet een watergebaseerde inkjetprinter voor interieurdecoratie op de markt. “Hoogkwalitatieve digitale drukoplossing voor op maat ontworpen gelamineerde oppervlakken.”

De InterioJet 3300 is een multi-pass watergebaseerde inkjetprinter speciaal ontwikkeld voor het printen van decorpapier dat gebruikt wordt voor interieurdecoratie, zoals laminaatvloeren.

De InterioJet 3300 is een multi-pass watergebaseerde inkjetprinter voor het printen van decorpapier dat gebruikt wordt voor interieurdecoratie, zoals laminaatvloeren en meubels. De machine biedt, volgens Agfa, ‘een briljante en consistente drukkwaliteit’ en maakt het mogelijk om binnenhuisdecoratie op maat te ontwerpen, door er logo’s of beelden aan toe te voegen of te werken met seizoensgebonden designs.

De InterioJet is gebouwd op hetzelfde platform als de Jeti Tauro LED UV-printer voor sign- en displaytoepassingen.

Betrouwbaar

De InterioJet is gebouwd op hetzelfde platform als de Jeti Tauro LED UV-printer voor sign- en displaytoepassingen. “De nieuwe printer is net zo betrouwbaar, maar dan met printkoppen, inkten en een droogsysteem afgestemd op watergebaseerde pigmentinkten. De InterioJet 3300 zal de overgang van analoog (gravure) naar digitaal drukken versnellen in de markt van gelamineerde oppervlakken”, zegt Tom Cloots, director Industrial Inkjet van Agfa.

Tom Cloots, director Industrial Inkjet van Agfa.

Drukkwaliteit

De InterioJet kan twee rollen tegelijk beprinten – elk met een breedte tot 155 cm en een gewicht tot 600 kg – met een maximale snelheid van 340 m² per uur. Agfa: “De printer levert een briljante en consistente drukkwaliteit van begin tot einde, en van de ene opdracht tot de andere. Hij blinkt uit door zijn uitmuntende contrast, scherpte en kleurverzadiging en komt daarmee tegemoet aan de typische kleurenprofielen van de decoratie-industrie.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.