Signnieuws

Agfa introduceert een nieuwe grootformaat inkjetprinter: de Oberon RTR3300. Een 3,3 meter brede rol-rolprinter die volgens Agfa productiviteit en kwaliteit combineert met een uitgebreide mediascope en gebruiksgemak.

De Oberon RTR3300 is te zien op Fespa Madrid.

De Oberon RTR3300 wordt geleverd in een vierkleurenversie met wit (2x) en een zeskleurenversie, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de gebruiker. In de ‘Express-modus’ haalt de Oberon RTR3300 150 m²/u, in ‘Productie-modus’ bereikt de Oberon 85 m²/u. Met de ‘dual roll’ optie kunnen twee rollen van elk maximaal 1,6 meter breed geprint worden.

Effen kleuren

De UV LED-inkten op de Oberon RTR3300 zijn geoptimaliseerd voor flexibele media en blinken volgens Agfa uit in het printen van effen kleuren. Ze behaalden de hoogste categorie Greenguard Gold-certificering, waarmee ze voldoen aan enkele van de strengste normen voor chemische emissies en geschikt zijn voor gevoelige indoor toepassingen zoals scholen of zorginstellingen.

Breed mediabereik

De Oberon RTR3300 is volgens de printerfabrikant geschikt voor een grote verscheidenheid aan media en toepassingen. Naast de luchtgekoelde led-uithardingslampen beschikt de printer over een watergekoelde tafel die de printzone op kamertemperatuur houdt. Daarom kunnen bedrijven elk soort warmtegevoelig rolmateriaal verwerken, inclusief goedkopere media. De speciale mesh-functie maakt afdrukken op mesh zonder backing eenvoudiger dan ooit, voegt Agfa toe.

De Oberon RTR3300 is volgens Agfa geschikt voor een grote verscheidenheid aan media en toepassingen.

Gebruiksvriendelijk

Gemak, betrouwbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid waren belangrijke speerpunten bij het ontwikkelen van deze printer. Media zijn snel te laden door een enkele operator, dankzij een unieke setup. De functionaliteit met meerdere wachtrijen garandeert een moeiteloze taakplanning met het oog op de beschikbare materialen. Met optie ‘free fall’ kan eenvoudig een korte run of spoedorder tussendoor worden geprint. Met de geïntegreerde lichtbalk is tijdens het printen de kwaliteit van backlit producties te controleren.

Printen tot het uiterste

“Bij de ontwikkeling van de Oberon hebben we ons opnieuw gericht op het combineren van extreme productiviteit met extreme kwaliteit, naast het leveren van de laagste inktconsumptieniveaus en lagere totale operationele kosten. Het is een positie om printserviceproviders een concurrentievoordeel te geven”, aldus Tom Vermeulen, hoofd van Sign & Display bij Agfa.

De Oberon RTR3300 maakt zijn debuut deze week op de C! Print-show (Lyon, Frankrijk, 4-6 februari 2020) en is ook te zien op Fespa (Madrid, Spanje, 24-27 maart 2020).

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.