Signnieuws

Agfa heeft Spir@l gelanceerd: de nieuwste gepatenteerde screeningstechnologie die traditionele stippen bij (krant)printen vervangt door alternatieve vormen om de kwaliteit te verhogen.

Spir@l is de nieuwste toevoeging aan Agfa’s eco³-programma, dat zich richt op zuinigheid, ecologie en gebruiksgemak. De gepatenteerde technologie van het Belgische bedrijf maakt het mogelijk om stippen van de pers van het papier te houden, variërend van 1 tot 99 procent.

Scherm

Dit gebeurt zonder extra inspanningen. Door de vorm van het scherm worden afdrukartefacten zoals beeldvervorming of kleinere CtP-beeldvormingseffecten onzichtbaar. Zoals bevestigd door verschillende vroege gebruikers, vermijdt dit nieuwe scherm kleurvervuiling in het blauwe kleurenbereik, wat resulteert in een reproductie van hogere kwaliteit. “Het concept achter Spir@l is eenvoudig maar briljant”, legt Erik Peeters, commercieel commercieel leider bij Agfa, uit. “We hebben de traditionele punt – gebruikt voor afdrukken – vervangen door een efficiëntere spiraalvorm. Op die manier hebben afdrukopdrachten minder inkt nodig om precies dezelfde ruimte in te vullen, wat resulteert in een kristalhelder beeld en steeds een hogere drukefficiëntie.”

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.