Signnieuws

Ter ere van het twintigjarig bestaan van de OCU, de enige opleidingsunit van de Belgische luchtmacht, mocht Multi-Fix te Genk een F-16 ‘wrappen'. Wel na goedkeuring van de Nato, want het verven van gevechtsvliegtuigen is niet meer toegestaan.

Multi-Fix gebruikte voor het wrappen een polymeer vinyl van 60 mµ, die voorzien is van een speciale grijze solventlijm. De 6009PEG is een nieuw ontworpen vinyl dat grote temperatuurverschillen aankan. De F-16 gaat namelijk binnen 10 minuten naar 60 à 70 graden Celsius verschil. Deze polymeer vinyl kan volgens Multi-Fix tegen -50 graden Celsius en +60 graden Celsius, en is behandeld met een vernislaag, niet geverfd, maar gespoten. Beplakt en al vloog de F-16 tegen 1800 km/uur op een hoogte van 13 km.

Commandant Stams heeft naar aanleiding van het jubileum van dit squadron ook een boek uitgegeven. De opbrengsten gaan naar het kinderkankerfonds ‘De Kleine Prins'. Multi-Fix nam de kosten voor het plakken van deze F-16 voor haar rekening mede vanwege het goede doel.

Relevante link: www.multi-fix.com

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.