Signnieuws

Cyclin brengt een nieuw biobased en circulair akoestisch materiaal op de markt. Het bedrijf uit Venlo produceert de circulaire panelen op basis van reststromen papier.

Cyclin levert akoestische panelen van Nederlandse makelij.

Volgens het bedrijf hebben de panelen excellente geluidsisolerende en geluiddempende waarden (ook in de lagere frequentiebanden). Ze verwijzen hiervoor naar testrapporten van specialisten zoals Peutz en DPA-Cauberg Huygen. In tegenstelling tot andere bio-based isolatiematerialen heeft Cyclin minder dan de helft bindvezel nodig en hebben de panelen een gewicht dat met 80 kg per kubieke meter nagenoeg twee keer zo zwaar is, stelt het bedrijf in een persbericht.

Geluid, temperatuur en vocht

De stevige veerkrachtige panelen werken volgens Cyclin in de binnenruimte optimaal op drie gebieden: geluid, temperatuur en vocht. Ze zouden daarmee een positief effect hebben op het  welbevinden en gezondheid van de gebruikers van die binnenruimte.

Halffabricaat

Het product is een halffabricaat en is niet rechtstreeks te beprinten. De panelen hebben een afmeting van 1200 bij 600 millimeter en een dikte van 40 tot 80 millimeter, waarbij maatwerk op aanvraag mogelijk is. Het materiaal kan bijvoorbeeld worden toegepast achter fotopanelen of wanddecoraties.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.