Signnieuws

Tot half januari vormt Amsterdam het decor voor internationale lichtkunst tijdens de achtste editie van Amsterdam Light Festival. Bezoekers kunnen het festival varend, fietsend en wandelend beleven.

Atlantis – door Utskottet – Foto: Janus van den Eijnden

Een nieuwe route met lichtkunstwerken, bijzondere verhalen uit de stad en samenwerkingen met Amsterdamse culturele instellingen verrijkt deze winter voor het eerst in het oostelijk deel van het centrum. Uit 650 inzendingen zijn twintig gevestigde en opkomende kunstenaars uit 16 landen geselecteerd om Amsterdam wakker te schudden aan de hand van het thema Disrupt!.

Disrupt!

De deelnemende kunstenaars hebben het thema Disrupt! op allerlei manieren geïnterpreteerd. Sommige installaties vormen interventies in het straatbeeld, terwijl andere kunstenaars de bestaande architectuur in de stad transformeren en bezoekers er met een andere blik naar laten kijken. In lijn met het thema Disrupt! kiest het festival voor een compleet nieuwe route: Oosterdok, Oudeschans, Amstel, Nieuwe Keizersgracht, Plantage Muidergracht, Entrepotdok.

Routes

De twintig kunstwerken zijn dagelijks verlicht van 17:00 – 23:00 uur. Er is één tentoonstelling die bezoekers via meerdere routes varend, fietsend en wandelend kunnen beleven. Diverse rederijen bieden een vaarbeleving langs de lichtkunstwerken aan. Naast de tentoonstelling worden verschillende bijpassende activiteiten georganiseerd, bij onder meer Artis en Het Scheepvaartmuseum.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.