Signnieuws

De tiende editie van het Amsterdam Light Festival is van start gegaan en viert het jubileum met hoogtepunten uit vorige edities. Tot en met 23 januari verlicht het festival de hoofdstad.

Varend op of wandelend langs de Amsterdamse grachten kunnen bezoekers genieten van ruim twintig topwerken: publieksfavorieten en de meest bijzondere, inspirerende en populaire lichtkunst van de afgelopen negen edities.

Kunstwerk: Light a Wish door OGE Group is een van de kunstwerken uit het verleden die dit jaar weer te zien is. Foto: Janus Van Den Eijnden

Amsterdam Light Festival is in het afgelopen decennium met 270 kunstwerken, negen tentoonstellingen en ruim zes miljoen bezoekers uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld. Al tien jaar lang verlicht het festival de donkere wintermaanden.

Celebrate Light

Het overkoepelende thema deze winter is Celebrate Light. In het oostelijk deel van het centrum zijn ruim twintig werken geplaatst. Een groot deel daarvan werd destijds speciaal gemaakt voor het festival en is daarna in de eigen collectie terechtgekomen. In de afgelopen jaren waren deze werken over de hele wereld te bewonderen, van Londen en Athene tot Baltimore en Riyad.

Kunstwerk: Run Beyond, Angelo Bonello – Foto: Janus Van Den Eijnden

Jong talent

Naast de highlights werkt jong en opkomend talent via speciale educatieprogramma’s aan nieuwe lichtkunstprojecten. Studenten van de Breitner Academie maken onder begeleiding van curatoren en technici van het festival een nieuw lichtkunstwerk. Daarnaast volgen zo’n 850 Amsterdamse basisschoolleerlingen workshops en werken ze mee aan een kunstinstallatie over kinderarmoede. Beide kunstwerken vormen onderdeel van de route.

Aangepaste maatregelen

De route langs de lichtwerken kun je zowel varend als wandelend beleven. Georganiseerde (groeps)activiteiten zijn alleen mogelijk tussen 7.00-9.00 en 15.00-17.00 uur. De lichten blijven echter tot 22.00 uur aan staan.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.