Signnieuws

Een internationale vakjury heeft de winnaars van de VelopA Design Award 2008|2009 bekendgemaakt. Aan de eerste editie van deze ontwerp wedstrijd voor straatmeubilair deden studenten uit negen Europese landen mee.

De deelnemers kwamen met een breed aanbod vernieuwende ontwerpen voor een zitmeubel op een multifunctioneel stadsplein. Anne Caroline Müller van de Fachhochschule Niederrhein in Krefeld (Duitsland) won de eerste prijs met haar ontwerp Laissez-Faire, een elegante, comfortabele bank waarop een onbeperkt aantal zithoudingen mogelijk is. Laissez-Faire is een sterk in het oog springend ontwerp, dat volgens een van de juryleden iets wegheeft van een ‘vliegend tapijt', hoewel het ontwerp in werkelijkheid is geïnspireerd op een stuk gevouwen papier.

Daarnaast kregen nog zeven andere studenten uit Duitsland, Oostenrijk en België een prijs of eervolle vermelding. Tevens werd de winnaar van de Publieksprijs bekendgemaakt, waarvoor bijna 2000 mensen hun stem hadden uitgebracht op de website www.velopadesignaward.com. Hier is ook meer informatie te vinden over de andere winnende ontwerpen.

Als toonaangevend producent van straatmeubilair wil VelopA bijdragen aan de visie op en de toekomst van het ontwerp van de buitenruimte. VelopA overweegt Laissez-Faire in productie te nemen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.