Signnieuws

Verffabrikant PPG en Avery Dennison Graphics Solutions hebben een overeenkomst getekend om hun gepatenteerde zelfklevende aangroeiwerende folie voor scheepsrompen verder te commercialiseren. Biocidevrije anti-fouling folie komt hiermee ook beschikbaar voor plezierjachten.

De biocidevrije anti-fouling folie is ontwikkeld voor zowel de commerciële scheepvaart als de jachtbouwsector.

De folie is ontwikkeld als onderdeel van het eSHaRk-project, een consortium van ’s werelds toonaangevende maritieme experts en ingenieurs die samenwerken om een ​​innovatief, nieuw anti-fouling systeem voor scheepsrompen te ontwikkelen.

Voordelen

Het doel van dit project was tweeledig: de huidige state-of-the-art beschermingsnormen op het gebied van vervuiling van de scheepshuid handhaven en tegelijkertijd een superieure optie bieden voor de huidige bestaande – op verf gebaseerde – oplossingen in termen van milieuvriendelijkheid, gebruiksgemak en weerstandsvermindering.

Andere voordelen zijn minder snelheidsverlies, minder uitstoot van broeikasgassen, zelfreinigende eigenschappen en langere duurzaamheid, zaken die allemaal bijdragen aan een hogere operationele rentabiliteit. Door een lage impact op het milieu kan de folie worden aangebracht op schepen die in de meest ecologisch kwetsbare omgevingen varen.

Avery Dennison zal de folie-oplossing op de markt brengen voor de recreatiesector onder de merknaam Mactac MacGlide.

Mactac MacGlide

Avery Dennison zal de folie-oplossing op de markt brengen voor de recreatiesector onder de merknaam Mactac MacGlide. PPG zal het product op de markt brengen als PPG SigmaGlide-folie voor de commerciële scheepvaartsector, met de nadruk op kleinere schepen die geschikt zijn voor het handmatig appliceren van de folie.

“We zijn verheugd over de overeenkomst met Avery Dennison om deze folie te promoten als een coatingoplossing voor de vrijetijdssector, naast de toepassing voor commerciële schepen”, zegt Jan Willem Tegelaar, general manager van PPG voor protective and marine coatings (Europe, Middle East and Africa). “De projectpartners hebben al aangetoond welke voordelen deze revolutionaire coatingoplossing kan bieden, en deze overeenkomst zal deze voordelen naar nieuwe segmenten brengen.”

Nieuwe benadering

Fred Noël (Avery Dennison, links) en Jan Willem Tegelaar (PPG) bekrachtigen de overeenkomst.

“Door onze expertise op het gebied van folietechnologie te combineren met de uitmuntende prestaties van PPG op het gebied van scheepscoatings, bieden we onze klanten in de vrijetijdssector een geheel nieuwe benadering van de bescherming van de scheepsromp”, aldus Fred Noël, vice-president van Avery Dennison Graphics Solutions Europe. “Dit is een unieke kans om een minder brandstofverbruik te combineren met een schonere romp en een hogere milieubescherming.”

PPG en Avery Dennison/Mactac behoren tot de oorspronkelijke partners in het gedeeltelijk door de EU gefinancierde eSHaRk-project, samen met andere deskundige bedrijven in de maritieme sector.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.