Signnieuws

Het A&O-Fonds Grafimedia gaat deelnemen in het nog op te richten Ontwikkelingsfonds Creatieve Industrie. Dit fonds gaat een breder marktgebied bestrijden dan alleen Grafimedia en zal actief zijn op meerdere gebieden, naast arbeidsmarkt en opleidingen.

Het A&O-Fonds blijft afzonderlijk bestaan, maar zal als lid van het nieuwe fonds samenwerking aangaan met andere partijen in de creatieve industrie om gelijkluidende doelstellingen gezamenlijk te realiseren.

Herstructurering
De eerste stap is onlangs gezet door het besluit het eigen Fonds te gaan herstructureren. Een nieuw breder bestuur moet inhoud gaan geven aan de nieuwe doelstellingen en initiatieven naar andere partijen in de creatieve industrie ontwikkelen om hierin gezamenlijk op te trekken.

Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor een nog te benoemen onafhankelijk voorzitter die samen met de directeur van het Fonds de kar zal moeten trekken. Het fonds is op zoek naar die nieuwe voorzitter, waarna de volgende stappen kunnen worden gezet.

Het A&O-Fonds verwacht dat een gezamenlijk paritair fonds niet alleen inhoudelijk, maar ook in financiële zin een toegevoegde waarde kan hebben. Europese subsidiebronnen als ESF, Adapt en Equal hebben voor de grafimediabranche de afgelopen jaren zo'n 45 miljoen euro opgeleverd.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.