Signnieuws

E. Franckena Reclamebelettering en Standbouw in Sneek is de trotse eigenaar geworden van de Rapid Applicator 455 Pro, geleverd door Vink VTS. “Appliceren is een eenmansklus geworden.”

De applicatietafel bevalt erg goed, aldus mede-eigenaresse Margriet Franckena – van der Wal. “Erwin Franckena en Oscar, onze medewerker, zijn heel blij met hun nieuwe ‘speelgoed’. Ze zoeken continu naar werk dat met de tafel is uit te voeren.”

De Rapid Applicator 455 Pro in actie bij E. Franckena Reclamebelettering in Sneek.

Opdracht

Afgelopen jaar kreeg E. Franckena Reclamebelettering een opdracht om plaatmateriaal te beplakken, wat ze hebben gedaan door gebruik te maken van een applicatietafel bij een concullega. Na deze opdracht konden Erwin en Oscar het nergens anders meer over hebben. Zij wilde ook een applicatietafel in de werkplaats.

Erwin Franckena, eigenaar van E. Franckena Reclamebelettering, vroeg bij verschillende bedrijven informatie op. Uiteindelijk hebben Erwin en Margriet in februari de showroom van Vink VTS bezocht voor een demo van de Rapid Applicator.

Voordelen

“Het grootste voordeel aan de Rapid Applicator”, vertelt Margriet, “zijn de extra draaibare zij-armen. Hierdoor wordt het mogelijk om meerdere platen naast elkaar te leggen waardoor er ‘doorgeplakt’ kan worden en het plakwerk mooi op elkaar aansluit. Daarnaast is natuurlijk het gemak een groot voordeel. Het beplakken van platen van 150 cm is een eenmansklus geworden.”

De Rapid Applicator 455 Pro, met een werkoppervlakte van 410 x 166 cm, is niet alleen voorzien van draaibare zij-armen, maar ook van uitschuifbare paneelhouders aan beide zijdes, waardoor de applicatietafel nog eens met 114 cm aan iedere zijde kan worden verlengd. Daarnaast is het voorzien van een Silent Compressor. De Rapid Applicator heeft als basis een zeer stabiel framewerk. Het loopwerk van de wals is aan beide zijdes voorzien van een tandriem, hierdoor blijft de wals haaks op de looprichting en ziet het geappliceerde werk er altijd strak uit.

20 jaar

Dit jaar bestaat E. Franckena Reclamebelettering 20 jaar en dat hebben ze kortgeleden gevierd met een opendag. Twee decennia geleden begon Erwin met een klein bedrijfje, inmiddels werken Erwin en Margriet samen met drie medewerkers in het bedrijf, inclusief hun dochter die momenteel de opleiding Sign in Drachten volgt.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.