Signnieuws

De Arnhemse Eusebiuskerk wordt de komende twee maanden volledig ingepakt met een levensgrote afbeelding van de kerk zelf. Het bedrukte doek zal tijdens de restauratie van de kerk, die ongeveer tien jaar in beslag neemt, blijven hangen. Nedersign in Duiven verzorgt de uitvoering van dit omvangrijke project.

Het doek is in totaal 8000 vierkante meter groot. De afbeelding van de kerk, die in een schaal van 1:1 wordt afgebeeld, is door het Arnhemse ontwerpbureau Diep gemaakt.  Het bedrukte doek moet de bouwsteigers aan het gezicht onttrekken. Bij elke fase in de restauratie wordt het doek van boven af evenredig met de gerealiseerde restauratie verwijderd, zodat de kerk een soort wedergeboorte krijgt.

Subframe
Volgens de betrokken bedrijven zijn nog niet eerder dergelijke projecten uitgevoerd in Europa op zo grote schaal. Bovendien wordt bij de Eusebiuskerk een subframe opgehangen aan de steiger, waardoor de doeken strak gespannen staan en de afbeelding intact blijft, onafhankelijk van de weersomstandigheden.

Het Eindhovense ingenieursbureau Vogel is dezer dagen de windbelasting aan het doorrekenen, zodat het ontwerp van de subframes en de bevestiging van de doeken kan worden afgestemd.

Januari
Naar verwachting kan begin januari 2010 gestart worden met het aanbrengen van het subframe, gevolgd door de doeken. Die worden in de tussentijd op speciale, 5 meter brede banen vervaardigd en aan elkaar gelast.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.